svabo

Počeo projekt ’72 sata bez kompromisa’

Autor/ica
Objavljeno: 14 listopada, 2021
sata

Danas počinje projekt ’72 sata bez kompromisa’ – međunarodni volonterski projekt koji animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo.

Projekt se provodi do 17. listopada u 16 općina i gradova, među kojima je i grad Sinj.

‘S područja grada Sinja ove godine sudjeluje 100 volontera, s tim da tu spadaju i grad Trilj te općina Hrvace. Ove godine je najveći broj volontera uključen u projekt, a već smo razgovarali o tome da bi iduću godinu mogli uključiti sve srednje škole. Naime, razgovara se o tome da ravnatelji u školske kurikulume uključe i naš projekt pa da iz svakog razreda sudjeluje po 5-6 učenika. Tako bismo imali i preko sto volontera’, kazao je voditelj projekta Ivan Ivković Mandac.

Voditeljica projekta Ana Bota kaže kako će mladi volonteri i ove godine provoditi niz humanitarnih aktivnosti.

‘Ove godine smo se više bazirali na radne akcije, upravo zbog epidemije koronavirusa. No i s akcijama koje možemo provoditi pomoći ćemo drugima, da im okruženja izgledaju ljepše. Tako ćemo urediti našu crkvu, imamo kreativnu radionicu s djecom, a uredit ćemo i framaške prostorije. Osim toga, obići ćemo dom za starije i nemoćne, prikupljati namirnice za Caritas i Crveni križ, a imat ćemo i druge aktivnosti. Naravno, što smo sve radili moći ćete vidjeti kroz nadolazeći vikend’, kazala je Bota.

sata sinj
Print Friendly, PDF & Email

Na vrh