semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Počinje Korizma

Autor/ica
Objavljeno: 4 ožujka, 2014

korizma

Sutra počinje Korizma, najozbiljnije i najplodnije razdoblje crkvene godine koje traje 40 dana.

Korizma počinje Pepelnicom ili Čistom srijedom, a završava na Veliki petak. Prvi i posljednji dan Korizme označava se najozbiljnijom pokorom, strogim postom i nemrsom. Strogo postiti znači samo jedan put na dan do sita se najesti, a ne mrsiti znači ne jesti meso niti mesne prerađevine.

Svete mise u Crkvi Gospe Sinjske sutra će biti služene u 7, 8 i 9 sati, a večernja sveta misa u 18 sati. U ostalim crkvama Župe Gospe Sinjske mise će biti po nedjeljnom rasporedu. Za vrijeme svetih misa bit će obred pepeljavanja.

U petak, 07. ožujka počinje Put križa, koji će se održavati svakoga korizmenog petka. U Crkvi Gospe Sinjske dječji Put križa bit će petkom u 13 sati. Za sve ostale vjernike Put križa bit će u 17,20 sati nakon kojega će biti sveta misa i prigodna korizmena propovijed koju će propovijedati fra Anđelko Domazet, prof. na Katoličkom bogoslovnom faklutltetu u Splitu. Petkom u 20 sati članovi sinjske Frame imat će pobožnost Križnog puta na Gospin Grad, kojoj se mogu pridružiti i drugi vjernici.

Svakoga utorka za vrijeme Korizme održavat će se biblijske večeri koje će predvoditi fra Domagoj Runje, prof. na KBF u Splitu. Bkorizmene biblijske večeri počinju u utorak, 11. ožujka u 18,30 sati.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh