BANNER FERATA

Počinje Ljetna glazbena škola Sinj 2019.

Autor/ica
Objavljeno: 6 srpnja, 2019

U organizaciji Klastera Sinjska Alka u periodu od 8. do 20. srpnja drugu godinu za redom održava se Ljetna glazbena škola u Sinju.

U radu Ljetne škole Sinj sudjelovati će poznati profesori nudeći raznovrsnost stručnog pristupa i edukativnih metoda. U prvom tjednu ljetne škole sudjeluju prof. Karolina Šantl Zupan; flauta, prof. Bruno Phillip; klarinet, prof. Boštjan Lipovšek; rog, prof. Gordan Tudor; saksofon, prof. Dušan Kranjc; trombon i prof. Dario Teskera; truba, dok u drugom tjednu sudjeluju prof. Đorđe Stanetti; klavir, prof. Marco Graziani; violina, prof. Wladimir Kossjanenko; viola i prof. Mihovil Karuza; violončelo.

Nastava će se održavati u jutarnjim i poslijepodnevnim satima na više lokacija u samom središtu grada (Alkarski dvori, Galerija Sikirica, Galerija Galiotović, Dom mladih), dok će se u večernjim satima održavati koncerti profesora i polaznika u Galeriji Sikirica. Ovogodišnja ljetna glazbena škola trajati će dva tjedna i privukla je više od 90 polaznika iz cijele Hrvatske i inozemstva (Slovenija, Italija, Makedonija), te veliki broj djece iz Cetinske krajine.

‘Na ovaj način smo djelovanje ljetne škole podigli na viši nivo, a sve u cilju unaprjeđenja glazbene kulture, kao i turističke ponude Grada Sinja i Cetinske krajine. Pozivamo sve zainteresirane da dođu u ponedjeljak na koncert otvorenja na kojem nastupaju profesori Ljetne glazbene škole u Galeriju Sikirica u 20 sati kao i na sve ostale koncerte na kojima će se od četvrtka do subote, te cijeli tjedan od 15.- 20.07. prezentirati mladi glazbenici, polaznici Ljetne glazbene škole, a koji će biti posebno najavljeni. Svi koncerti otvoreni su za javnost, stoga pozivamo sve naše sugrađanke i sugrađane, te sve ljubitelje klasične glazbe da svojom nazočnošću uveličaju ova događanja’, poručuju iz Klastera Sinjska alka.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh