miro bulj
hdz

Počinje projekt ‘Ruke pomoći u Cetinskoj krajini’

Autor/ica
Objavljeno: 7 veljače, 2018
ruke

Centru za ruralni razvoj CERURA HR je odobren još jedan vrlo vrijedan projekt pod nazivom ‘Ruke pomoći u Cetinskoj krajini’ kodni broj UP.02.1.1.05.0045.

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava odobrilo je navedeni projekt u okviru otvorenog Poziva za dodjelu nepovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda – Program Zaželi – zapošljavanje žena.

Riječ je o projektu koji traje 30 mjeseci u vrijednosti 5.862.973,00 kn kuna nepovratnih sredstava, bez sufinanciranja, koji će omogućiti zapošljavanje 34 nezaposlene žene s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a s naglaskom na starije od 50 godina, žene s invaliditetom, žrtve nasilja i beskućnice.

Novozaposlene žene pružat će podršku i pomoć u kući dvije godine za minimalno 136 osoba starije dobi te osobama s invaliditetom, bolesnim i nemoćnim osobama. Ciljanoj skupini nezaposlenih žena omogućit će se poboljšanjem kvalitete života i smanjenjem socijalne isključenosti.

Ovim projektom, osim zapošljavanja žena, pruža se pomoć u skrbi za starije osobe preko izvaninstitucijskih oblika pomoći kako bi im se osigurala bolja kvaliteta života, odnosno razvitak različitih oblika socijalnih usluga koje pridonose uključivanju starijih osoba u život zajednice.

Partneri u projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje PU Split, Centar za socijalnu skrb Sinj, UHBL PTSP-a SDŽ, LAG Cetinska krajina i Udruga osoba s invalidnošću Trilj.

Za slijedeće aktivnosti javnost će biti pravovremeno upoznata preko medija.

cerura_logo_projekt_zazeli
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh