fruhwald
otvorena vrata

Počinju prove alkara na Alkarskom trkalištu

Autor/ica
Objavljeno: 16 srpnja, 2020

Iz Viteškog alkarskog društva izvijestili su kako danas u 18 sati počinju pripreme alkara na Alkarskom trkalištu za 305. Sinjsku alku.

Prije toga, od 17 sati i 30 minuta na hipodromu će se obaviti blagoslov alkara i konja.

Gostujući u programu Hit radija alkarski vojvoda Boško Ramljak kazao je kako će se ove godine po prvi puta alkari pripremati u dvije grupe, naizmjenice.

‘Zbog ove specifične situacije prouzrokovane koronavirusom, podijeliti smo alkare u dvije grupe, tako da će jedna ići na trkalište, a druga će biti odvojena na hipodromu. Tako će se dan za danom izmjenjivati. Time smo stvorili mogućnost da ako, ne daj Bože korona prodre u alkarsku povorku, možemo izdvojiti skupinu koja će trčati Alku, da se tradicija održi po Statutu’, kazao je Ramljak.

Vojvoda Ramljak dodaje kako su stalno i kontaktu s državnim i županijskim stožerima i epidemiološkom službom te prate cijelu situaciju. Spremni su, kaže, na sve scenarije te vjeruje kako će uspjeti održati Alku u duhu tradicije. Sve one koji će doći na Alkarsko trkalište i pratiti prove alkara vojvoda je pozvao da se pridržavaju epidemioloških mjera.

‘Preporučamo fizičku distancu, da ne sjede jedni pored drugih, a sve ostalo će biti kao i do sada. Pošto je riječ o otvorenom prostoru, nije potrebno nošenje maski za lice’, naglasio je vojvoda Boško Ramljak.

Dodajmo kako će se alkarske prove održavati svakog dana osim nedjelje s početkom u 18 sati.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh