MIRO_BULJ IVAN_ŠIPIĆ HDZ NLM IZBORI 2024

Pod utjecajem alkohola izazvao prometnu nesreću te se udaljio s mjesta događaja

Autor/ica
Objavljeno: 21 veljače, 2024
policija automobil

U ponedjeljak, 19. veljače 2024. godine na području Sinja dogodila se prometna nesreća, sudar dva osobna vozila nakon čega se jedan od sudionika nakon prometne nesreće udaljio s mjesta događaja.

Policijski službenici su ubrzo pronašli vozača koji se vozilom udaljio s mjesta prometne nesreće, alkotestiran je i utvrđeno je da  se nalazi pod utjecajem alkohola u visini 2,15 g/kg. Muškarac je doveden u službene prostorije i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Provedenim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 33-godišnjak pod utjecajem alkohola (čl. 199 ZSPC-a) izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom jer nije držao razmak između vozila u koloni (čl. 109 st.2 u vezi s čl. 293 st.1 ZSPC-a) nakon čega se udaljio se s mjesta događaja prometne nesreće (čl. 176 ZSPC-a) te je dana 20. veljače uz optužni prijedlog doveden na Općinski prekršajni sud.

Obzirom da je 33-godišnjak recidivist, utvrđeno je da postoji bojazan da će okrivljenih nastaviti s činjenjem prekršaja, te mu je određeno zadržavanje u trajanju od 15 dana.

ferata@ferata.hr
0997370409