banner stozer cz sinj

‘Pomozimo djeci u snalaženju u prometu’

Autor/ica
Objavljeno: 2 listopada, 2013

djeca_u_prometu1

Autoškola ‘Semafor’ Sinj u suradnji s MUP-om i Hit radijom i ove godine provodi besplatnu akciju edukacije prvašića o snalaženju u prometu.

Ovo je 14. godina za redom da Autoškola ‘Semafor’ provodi  edukativnu akciju ‘Pomozimo djeci u snalaženju u prometu’ u osnovnim školama s područja Cetinskog kraja, Solina i Kaštela. Prema riječima direktora Željka Prelasa, cilj akcije je zaštita djece i širenje prometne kulture.

‘Tijekom prošle godine provodeći ovu akciju od Vrlike do Solina i Kaštela, educirali smo 1.026 prvašića. I ove godine planiramo istu dinamiku edukacije, s tim da je ove godine desetak djece više nego prošle godine, što me posebno veseli’.

Prelas naglašava kako će kroz edukacijske materijale i edukacijsku izobrazbu, koju će djelatnici Autoškole ‘Semafor’ provesti u svim učionicama, djeca dobiti osnovna znanja koja su im potrebna da bi što sigurnije sudjelovali u prometu.

‘I ove godine sobom  nosimo informatičku opremu jer naše učionice nisu opremljene, kao recimo one u Otoku. Djeci ćemo program prezentirati kroz edukativni sat koji traje 45 do 60 minuta. Svako dijete dobit će poučni roto-letak, semafor i druge edukativne materijale. Partner akcije MUP-a za djecu je pripremilo i fluorescentni prsluk, koji je posebno značajan za sudjelovanje u prometu u večernjim i noćnim satima, po povratku iz škole.

Uz dosadašnje suradnike Autoškole Semafor u akciji su  ove godine angažirani i osiguravajuća kuća Sunce i tiskara ‘Mađor’.

Akcija će početi u četvrtak 3. listopadau 8 sati predavanjem za prvašiće OŠ ‘Fra Pavla Vučkovića’ u Sinju. U 9,15  sati edukacija će se održati u područnom odjeljenju ove škole u Turjacima, a u 14 sati u područnom odjeljenju u Brnazama. Prvi dan edukacije završit će u 15 sati ponovno u OŠ Fra Pavla Vučkovića u Sinju za učenike poslijepodnevne smjene.  Po predviđenoj dinamici akcija će se odvijati tijekom naredna dva tjedna. Nakon Sinja akcija će se provoditi u Vrlici, zatim u školama na ostalom dijelu Cetinske krajine, a potom Solinu i Kaštelama.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh