banner stozer cz sinj

Ponos Hrvatske: Josip Crljen Jack

Autor/ica
Objavljeno: 20 veljače, 2020
josip crljen

Udruga Ponos Hrvatske, u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom i dnevnim listom 24 sata i ove godine, po 15. put, dodjeljuje nagradu ‘Ponos Hrvatske’. Među ovogodišnjim kandidatima nalazi se i Josip Crljen Jack iz Rude.

Podsjećamo, u travnju prošle godine Josip je bez premišljanja skočio u hladnu i nabujalu Rudu te tako u zadnji čas od sigurne smrti spasio nepoznatu djevojčicu koju su virovi vukli na dno. Dan nakon herojskog čina, gostujući u programu Hit radija, Josip Crljen Jack je kazao:

‘Mi smo u obližnjem restoranu slavili krštenje djeteta moga kuma, kada je odjednom mali Mateo počeo vikati da se u rijeci utapa djevojčica. Brzo smo potrčali prema tom mjestu i vidjeli curicu koja je bila malo pod vodom, malo iznad vode, utapala se. Odmah sam skočio u vodu u namjeri da je izvučem, no voda je bila zelena, pa je u jednom trenutku nisam ni vidio. Pomislio sam da neću uspjeti, da ću je izgubiti. Krajnjim naporom sam je, srećom, ipak uhvatio za kosu i nekako je uspio privući prema obali. Moram priznati da je bilo jako teško. Sam Bog mi je dao dodatnu snagu da je izvučem i spasim. Nakon toga priskočili su i ostali i izvukli smo je vanka.’

Nagrada ‘Ponos Hrvatske’ dobitnicima će biti uručena 25. veljače.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh