miro bulj
hdz

Ponovo se zapalio Prometov autobus

Autor/ica
Objavljeno: 8 siječnja, 2020
promet bus

Čitateljica Ferate, čiji su podaci poznati redakciji, sinoć nam je poslala fotografije i tekst s informacijom da se u Klisu ponovo zapalio autobus tvrtke Promet Sinj.

Prema javljanju čitateljice, riječ je o autobusu koji je u 18 sati krenuo iz Splita za Sinj.

Čitateljica također tvrdi da u autobusu nije bilo nikakve pripadajuće opreme te da su putnici i nakon napuštanja autobusa riskirali život. Prema njenim riječima, vozač je bljeskalicom mobitela cijelo vrijeme signalizirao autima u prolazu da zaobiđu autobus, jer nema čak ni prometne trokute da označi mjesto.

Naša čitateljica se pita do kada će putnici Prometa Sinj riskirati živote i uredno plaćati karte za ‘buseve’ iz Jugoslavije? Sumnja da se ništa neće poduzeti dok netko ne pogine.

U manje od pola godine ovo je četvrti slučaj izbijanja požara na autobusima Prometa Sinj. Krajem rujna prošle godine u Biteliću autobus je u potpunosti izgorio, kao i dva tjedna poslije u Klisu, a samo dan kasnije u Sinju ponovo se ‘zadimilo’ iz autobusa zbog, kako su nam tvrdili iz tvrtke, dispuha webasta, odnosno sustava grijanja.

Podsjetimo, saborski zastupnik Miro Bulj zatražio je pokretanje postupka inspekcijskog nadzora u cestovnom prometu u tvrtki Promet Sinj. Nadzor je obavljen nekoliko tjedana kasnije, a u rješenju je zaključeno kako će tehničku ispravnost vozila ispitati MUP.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh