Poparić poziva vijećnike: ‘Sjednimo za isti stol i dogovorimo suradnju!’

Autor/ica
Objavljeno: 20 lipnja, 2013
natasa_poparic200613

Izvor: Predsjednica GO SDP Sinj Nataša Poparić

Nakon što je propao prvi pokušaj konstituiranja novog Gradskog vijeća Grada Sinja, predsjednica sinjskog SDP-a Nataša Poparić uputila je ‘Javni poziv svim strankama i nezavisnim listama koje imaju mandate u novom sazivu Gradskog vijeća Grada Sinja’.

Poštovane kolege,

pozivamo vas da u interesu Sinja i Sinjana zajedno sjednemo za isti stol i dogovorimo suradnju oko izbora predsjednika Gradskog vijeća Grada Sinja. Naime, Gradsko vijeće se ne može konstituirati bez izbora predsjednika, a kako je jasno da volje i želje nije bilo u prvom pokušaju na konstituirajućoj sjednici održanoj  17. lipnja 2013. g.,  gotovo je nezamislivo da će nam to na ovakav način uspjeti u drugom pokušaju, osim ukoliko ne nastupe neke nove okolnosti kao što su moguće političke trgovine mandatima.Kao što smo i naveli, SDP neće sudjelovati u nikakvim koalicijama, osim što će davati podršku projektima i programima od interesa za grad Sinj.

Mnogi možda nisu ni svjesni da bez formiranja Gradskog vijeća kao predstavničkog tijela građana, ovaj grad čekaju još teža vremena od ovih u kojima se trenutno nalazimo. Svi zajedno moramo preuzeti političku odgovornost i raditi na tome da se formira Gradsko vijeće. Grad Sinj i njegovi građani nemaju više vremena za čekanje. Treći smo po broju nezaposlenih u Hrvatskoj, a ulaskom u Europsku uniju moramo  svi zajedno zapeti i pokrenuti gospodarstvo.
Stoga vas još jednom pozivamo, da  sjednemo za zajednički stol i “slučajnim odabirom” izaberemo kandidata za predsjednika Gradskog vijeća, makar do donošenja proračuna, a iza kojeg će stati sve opcije zastupljene u vijeću. Na taj način šaljemo poruku i našim biračima, da nam je stalo do budućnosti i boljitka sviju nas, jer druge mogućnosti ili rezervne opcije nema.

S poštovanjem,

u ime GO SDP SINJ
Nataša Poparić

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh