tommy
vrlika
utd banner
Diskonti Toni
baner donlic
božo
Banner CORE HIT RADIO

Porezni obveznik zaključuje polemiku s gradonačelnikom…

Autor/ica
Objavljeno: 11 listopada, 2013
kraj

Dragi gospodine Gradonačelniče, dragi čitatelji Ferate,

Zahvaljujem na Vašem očitovanju, gospodine Gradonačelniče, koji je objavljen na internetskim stranicama portala Ferata dana 9. listopada 2013. godine. Ponovno me u tom očitovanju iznenađujete jer se pozivate na članke i zakonske odredbe koje su u suprotnosti s Vašim dosadašnjim činjenjem.

Naime, odredbe članka 48. stavak 4. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi daju Vam samo pravo da upravljate nekretninama i pokretninama u vlasništvu jedinice samouprave kao i njezinim prihodima i rashodima, u skladu sa zakonom i statutom.

Odredbom članka 13. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (»Narodne novine«, br. 109/07.) koji je stupio na snagu 15. travnja 2009., u točki 4. riječi: »i raspolaže« su brisane. Dakle, gospodine Gradonačelniče, imovinom Grada Sinja, bez suglasnosti Gradskog vijeća Grada Sinja ne možete raspolagati po Vašem nahođenju već morate imati suglasnost Gradskog vijeća Grada Sinja jer je:

  • Odredbama Članka 35. Statuta Grada Sinja u trećoj točki izrijekom navedeno da Gradsko vijeće donosi odluku o uvjetima, načinu i postupku gospodarenja nekretninama u vlasništvu Grada Sinja. Vi ovu odluku niste imali kod donošenja davanja nekretnine privatnom investitoru.

  • Odredbom članka 5. Odluke o komunalnom doprinosu Grada Sinja, Gradsko poglavarstvo Grada Sinja može osloboditi obveze plaćanja komunalnog doprinosa investitore te u slučaju oslobađanja od plaćanja komunalnog doprinosa ta sredstva osiguravaju se u proračunu Grada Sinja iz sredstava poreznih prihoda. Gradsko vijeće ovu odluku nije donijelo.

Na kraju pozdravljam Vašu odluku da više ne želite javno se braniti jer i meni Vaši nemušti pokušaji opravdanja neopravdljivih odluka, oduzimaju previše vremena te činim štetu i sebi i Vama jer neću uspjeti ostvariti zacrtane prihode kako bih mogao podmiriti sve porezne obveze i razne namete koje moram u svom poslovanju podmiriti.

Na kraju gospodine Gradonačelniče po treći put Vas pozivam da svoje odluke i odluke Gradskog vijeća dovedete u okvire zakonskih i drugih propisa.

Lijep pozdrav,

Branko Kelava, porezni obveznik Grada Sinja

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh