HEP kultura Alkar

Poribljavanje Cetine i njenih pritoka

Autor/ica
Objavljeno: 3 siječnja, 2014
Nikola Despotušić (1)

Tekst: Filip Ratković Foto: Nikola Despotušić

Članovi športsko ribolovnog društva Cetina iz Sinja izvršili su novogodišnje poribljavanje Cetine i njenih pritoka.

Sa 300 kg mlađi potočne pastrve veličine 10 do 15 cm poribljene su vode kojima gospodari naša ribička udruga. Planom ribolovno gospodarske osnove početkom ove godine još će se istom količinom ribe poribiti sa kalifornijskom pastrvom Cetina, Ruda i Rumin.

Znajući za migracijske putove ovih riba vjerujemo da će članovi ove športske udruge, kada započne ribička sezona, imati prigode uživati u prirodi i ribolovu sa podosta ribe u našim potocima i rijekama. Napominjemo da je vrijeme lovostaja i da će se nove godišnje članske iskaznice moći kupiti od sredine siječnja.

Želja nove Uprave, koja je osvježena mladim članstvom u svim tijelima upravljanja, je briga za riblji fond, ekologiju naših voda, zadržavanje športskih uspjeha naših članica u Hrvatskoj mušičarskoj ligi i naravno sprječavanje krivolova.

Molimo sve ribiče i zaljubljenike u priodu, koji Cetinu drže biserom i svetinjom, da zajednički održimo njenu ljepotu bez zagađenja i devastacije, kako bi u njoj bilo mnoštvo života, prvenstveno ribe, a što manje onih koji mrežama, ostima i podvodnim puškama uzimaju od nje ono što im ni po kojim zakonima ne pripada.

Nikola Despotušić (2)

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh