TOMMY mel

Posjet austrijskog aerokluba Akaflieg iz Graza

Autor/ica
Objavljeno: 24 rujna, 2013
aeroklub1

Izvor: Turistička zajednica grada Sinja

Dana 20. rujna 2013.  u posjet Aeroklubu ‘Sinj’ došla je delegacija od osam sportskih pilota austrijskog kluba Akaflieg iz Graza. Posjet je realiziran u sklopu redovitih letačkih aktivnosti austrijskih sportskih pilota, a na dvodnevno druženje sa svojim sinjskim kolegama doletjeli su s četiri letjelice. Tijekom posjeta domaćini su goste upoznali s mogućnostima rekreativnog letenja u Sinju, kao i dijelom turističke ponude Cetinskog kraja.

Akaflieg-Graz jedan je od značajnijih aeroklubova koji djeluju na njemačkom govornom području. Osnovan još daleke 1921. godine kao dio mreže Akaflieg klubova, okuplja brojne austrijske zaljubljenike u letenje, uglavnom visokoobrazovane ljude, profesionalno ili hobijem povezane sa zrakoplovstvom. Domaćini se nadaju da su gosti bili zadovoljni viđenim te da je njihov susret bio prvi od brojnih koji će uslijediti.

Inače, Aeroklub ‘Sinj’ koji u kontinuitetu postoji od 1948., a u posljednjih nekoliko godina primjetno je intenzivirao svoje aktivnosti. Kao jednom od najaktivnijih hrvatskih aeroklubova, želja im je na ovaj način uspostaviti suradnju i sa sličnim klubovima iz inozemstva.

aeroklub2

ferata@ferata.hr
0997370409