banner stozer cz sinj

BANNER FERATA

Posljednji dan druge majstorske filmske radionice u Sinju

Autor/ica
Objavljeno: 10 svibnja, 2019

U potkrovlju Galerije Sikirica održana završna majstorska radionica u okviru europskog projekta ”Samo nebo nam je granica’ – Inovativne filmske radionice za polaznike +54

U prostorima Galerije Sikirica danas je održan posljednji dan druge majstorske filmske radionice: Izrada scenarija za dokumentarni film u okviru projekta ‘Samo nebo nam je granica’, u partnerstvu Bacača Sjenki i KUS – Kulturno umjetničkog središta Sinj.  Radionica je započela 6. svibnja i predstavlja završetak sjajnog filmskog druženja. Kraj projekta zasigurno nije i kraj filmskih radosti za polaznike, koji će svoje znanje nastaviti usavršavati i razvijati i dalje.

Polaznici su se s filmom počeli upoznavati tijekom početne filmske radionice na kojoj su naučili osnove filmske umjetnosti te napravili svoje prve filmove u tehnici stop animacija.  Atmosfera zajedništva i suradnje s početne radionice dodatno se  razvila tijekom napredne filmske radionice tijekom koje su sinjski polaznici sami snimili svoj prvi igrani film, a na idućoj razini filmske edukacije – kroz majstorske radionice svoj su film sami i montirali.

Tijekom posljednjeg projektnog druženja, druge majstorske radionice, polaznici su se vratili na početak filmskog stvaranja te su svoje filmsko znanje iskoristili za pisanje scenarija. Kroz vrlo praktičan rad i vježbe upoznali su se s procesom nastanka scenarija, raspravljali su na konkretnim primjerima o karakteristikama dobrog i lošeg scenarija te su zajednički razvili scenarij za dokumentarni film i dodatni dokument o filmskom projektu (fotografije, režijsku koncepciju, popis filmske ekipe itd.). Inspiracija za filmsku priču bile su zanimljive priče iz Sinja i Cetinske krajine. Polaznike je kroz pisanje scenarija vodila voditeljica Anita Čeko, mlada scenaristica i dramaturginja.

Filmove polaznika ‘Samo nebo nam je granica’ iz sva tri grada u kojima se projekt održavao (Sinj, Zagreb, Pakrac) sinjska će publika imati priliku pogledati 15. lipnja 2019. u prostorima gradskog kina u Sinju.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh