banner stozer cz sinj

BANNER FERATA

Poslovna zona na prostoru bivše Dalmatinke?

Autor/ica
Objavljeno: 30 kolovoza, 2018
mladen_nincevic

Na prostoru bivše tvornice Dalmatinka u tijeku je rušenje neupotrebljivog dijela zgrade, a novi vlasnik – tvrtka Bussines park iz Zadra planira uređenje devastiranog prostora i njegovu prenamjenu u poslovnu zonu.

To nam je potvrdio voditelj projekta Mladen Ninčević, koji je danas gostovao u programu Hit radija. Ninčević ističe kako se ruši dotrajali dio bivše tvornice, dok će se ostali dio prilagoditi budućoj, višenamjenskoj namjeni. Jedan dio prostora bio bi namijenjen lakoj proizvodnji, koja nije zagađivačka i neće uništavati kvalitetu života okolnih stambenih prostora, a osim toga planiraju uređenje prostora za trgovačke centre, poštu, banku, sale za pireve, sportsko-rekreacijske sadržaje te zabavni park za djecu.

‘Mi osobno se ne želimo baviti s ničim od ovoga, ali ćemo omogućiti ljudima koji se žele time baviti da imaju infrastrukturu i prostore, a oni će naravno morati uložiti svoj rad i eventualno svojim radom stvoriti novu vrijednost za sebe i za nas kao najmodavce i da mi eventualno svoju investiciju, koja neće biti mala, vratimo kroz najam takvog prostora. Prostor će izgledati vrlo slično kako je tvornica izgledala kada se napravila, samo će biti u novom ruhu. Bit će kompletno renovirana, kompletno opremljena klimatizacijom, strujom, vodom, telekomunikacijama i svim što takvom prostoru treba, jer nitko neće doći u prostor koji je devastiran i zapušten’, ističe Ninčević.

Tvrtka Bussines park gradonačelnici Sinja Kristini Križanac uputila je zahtjev za prenamjenu prostora, a na pitanje očekuje li da će Gradsko vijeće prihvatiti izmjene Generalnog urbanističkog plana, Ninčević je kazao:

‘Duboko se nadamo da će Gradsko vijeće nastojati shvatiti ono što mi želimo napraviti. Smatramo da je to što želimo napraviti komplementarno s gradskim interesom, da je to ljudima potreba. Nadamo se da će, s obzirom da je konfiguracija Gradskog vijeća takva kakva je, svi vijećnici Grada Sinja raditi u interesu Grada. Mislim da je Dalmatinka gradski projekt, mi smo samo kotačić koji taj prostor želi oplemeniti i to možemo samo uraditi sukladno volji građana Sinja koje trenutno predstavljaju gradski vijećnici.’

Ukoliko se planovi Bussines parka ostvare, otvorit će se brojna radna mjesta. Na pitanje hoće li Sinjani imati prednost pri zapošljavanju, Ninčević je kazao:

‘Trenutne radove rušenja obavlja sinjska tvrtka. Na svim radovima samog oplemenjivanja prostora, među jednakima prednost ćemo uvijek dati sinjskim tvrtkama. Što se tiče zapošljavanja, zapošljavati ćemo ljude koji su strukovno za takve stvari, ali samim zapošljavanjem će više određivati ljudi koji budu u najmu. S obzirom da će prostor biti adekvatan, smatramo da će biti preko 500 zaposlenih u tom krugu.’

dalmatinka_rusenje
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh