BANNER FERATA

Potpisan ugovor o izgradnji cikloturističkog vidikovca Vrelo Cetine

Autor/ica
Objavljeno: 22 svibnja, 2020
izvor cetine

Izvor: www.sibensko-kninska-zupanija.hr

Župan šibensko-kninski Goran Pauk, vlasnik građevinskog obrta Spahija gradnja Ivan Spahija i Lino Jajac, nadzor nad izvođenjem radova, potpisali su Ugovor o izgradnji Cikloturističkog vidikovca s odmorištem Vrelo Cetine.

Ukupna vrijednost projekta izgradnje cikloturističkog vidikovca iznosi 494.125,00 kuna.

cikloturisticki vidikovac

‘Ovim projektom Šibensko-kninska županija uredit će pješački put do vrela Cetine stepenicama, te izgraditi cikloturistički vidikovac s odmorištem koji se nalazi stotinjak metara iznad Vrela Cetine, hidrološkog spomenika prirode poznatog po svojoj iznimnoj dubini od čak 125 metara. Siguran sam da će taj biser naše županije izgradnjom ovog vidikovca postati još privlačniji za posjetitelje te da će novi turistički sadržaj biti pokretač razvoja cijelog tog kraja’, istaknuo je župan Goran Pauk i poželio izvođaču puno uspjeha u radu.

Tlocrtna površina vidikovca (promatračnice) je 55 m2, a bit će opremljen servisnim stanicama za bicikliste, stalkom za bicikle i dvije biciklističke klupe (broj parkirališnih mjesta je pet, dimenzije 2,5x5m), a uredit će se i pješački put do Vrela Cetine stepenicama.

cikloturisticki vidikovac

Projekt provodi Šibensko-kninska županija, a sufinancira se sredstvima Ministarstva turizma iz Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2019. godini.

Potpisivanjem ovog ugovora Izvođač se obvezao završiti radove u roku od tri mjeseca od dana uvođenja u posao.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh