Potres mangnitude 2.1 zatresao sinjsko područje

Autor/ica
Objavljeno: 14 siječnja, 2021

Sinoć iza ponoći na društvenim mrežama i pojedinim portalima pojavila se informacija kako se na sinjskom području dvije minute iza ponoći osjetio potres.

U redakciju Ferate javilo se nekoliko čitatelja koji su također kazali kako su osjetili podrhtavanje tla i tutnjavu koji su, kažu, bili izraženiji nego kod potresa koji su se dogodili jučer tijekom dana.

Budući da na stranicama Seizmološke službe ni jutros nije bilo informacije o potresu na našem području, nazvali smo županijski Centar 112, gdje su nam kazali kako nemaju nikakvih informacija ni podataka o navodom potresu. No, kažu, ponekad se dogodi da neke slabije potrese ne zabilježe niti aplikacije koje prate potrese u cijelom svijetu, što ne znači da se nisu dogodili.

Stoga smo nazvali Seizmološku službu gdje su nam kazali kako daju obavijesti  tek nakon što im ljudi jave da su osjetili potres. Budući da još nisu imali dojava, zamolili su za strpljenje dok provjere. Nakon 20-ak minuta potvrdili su nam kako su noćas, 14. siječnja 2021. godine u 0 sati i 3 minute seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili  vrlo slab potres s epicentrom 7 kilometara sjeveroistočno od Sinja. Magnituda potresa iznosila je 2.1  prema Richteru, a intenzitet u epicentru II-III stupnja EMS ljestvice. Potres se osjetio u okolici Sinja.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh