banner stozer cz sinj

BANNER FERATA

Povijesno otkrivanje reljefa Gospe Sinjske u Nazaretu

Autor/ica
Objavljeno: 16 lipnja, 2018
reljef_gospa_sinjska

Na inicijativu sinjskih franjevaca, osobito fra Mira Modrića, koji je često vodič hodočasnika kroz Svetu zemlju, u predvorju Bazilike Navještenja u Nazaretu bit će postavljen i otkriven reljef Gospe Sinjske.

Tim činom hrvatski narod dobit će još jedno mjesto na kojem će zastajati hodočasnici iz cijeloga svijeta, kako bi upravili svoju molitvu nebeskoj Majci, koju Hrvati štuju pod nazivom Čudotvorna Gospa Sinjska. Njezin reljef postat će tako dijelom perivoja marijanskih reljefa i mozaika, koji krase mjesto na kojem je anđeo Gabrijel navijestio Blaženoj Djevici Mariji da će začeti i roditi Sina božanskim djelovanjem Duha Svetoga.

‘Na tom mjestu nalazi se mnoštvo Marijinih reljefa i mozaika iz raznih svetišta iz čitavoga svijeta. Iz Hrvatske se tamo nalaze reljefi Majke Božje Bistričke i Majke Trsatske, pa smo i mi izrazili želju da kraj njih bude i reljef Gospe Sinsjke. Riječ je o replici reljefa koji se nalazi u našem klaustru Crkve Gospe Sinjske, ispred kojeg vjernici, hodočasnici pale svijeće, autora Kuzme Kovačića’, kazao je župnik Župe Gospe Sinjske fra Perica Maslać.

Svečano otkrivanje reljefa Gospe Sinjske u predvorju Bazilike Navještenja u Nazaretu bit će 7. studenoga, u nazočnosti predstavnika Kustodije Svete Zemlje, Bazilike Navještenja, Svetišta Gospe Sinjske, Provincije Presvetog Otkupitelja i Splitsko-makarske nadbiskupije.

Tim povodom Svetište i Župa Gospe Sinjske od 6. do 13. studenoga organiziraju hodočašće u Svetu Zemlju. Prijave se vrše na samostanskoj porti do 10. srpnja.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh