extrametal

Powerlifting: Odličan nastup sinjskog Imperiuma u Slovačkoj

Autor/ica
Objavljeno: 14 rujna, 2020
Mirko Poljak

Naša dva powerliftera iz sinjskog powerlifting kluba Imperium Mirko Poljak i Zoran Pavić, koji se natječu među najelitnijim i najvećim natjecanjima po svijetu su ovaj vikend nastupili i na natjecanju u Slovačkoj u mjestu Galanta gdje je bilo prijavljenih 500+ natjecatelja, ali zbog trenutne situacije uzrokovane kovid virusom došlo je oko 320 natjecatelja.

Mirko Poljak je osvojio prvo mjesto u potisku s klupe (bench press) u kategoriji juniora 140kg+, što je ujedno i svjetski rekord u toj federaciji i kategoriji, prvo apsolutno mjesto po bodovima u svim težinskim kategorijama juniora s podignutom kilažom od 237.5kg.

Zoran Pavić je osvojio prvo mjesto u mrtvom dizanju (deadlift) u kategoriji open do 125kg s podignutom kilažom od 335kg, što je ujedno bila i najveća podignuta kilaža u open kategoriji među svim težinskim kategorijama.

Osim Mirka i Zorana, još dva hrvatska natjecatelja su nastupila iz powerlifting kluba Rux Marijo Rukavina iz Gospića i Tomislav Bitunjac iz Splita.

Marijo je osvojio prvo mjesto u kategoriji sub Master do 110kg u bench pressu s podignutom kilažom 227.5kg, a Tomislav Bitunjac je osvojio prvo mjesto u kategoriji open do 110kg s podignutom kilažom 220kg u potisku s klupe.

S ovim natjecanjem zatvara se ova sezona, a pripreme za novu počinju od ožujka 2021.

Iz kluba se zahvaljuju svim sponzorima i donatorima.

Imperium powerlifting
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh