trilj
vrlika
baner donlic

Požar na Vrdovu i dalje aktivan

Autor/ica
Objavljeno: 24 srpnja, 2017
vatrogasci

U subotu u popodnevnim satima izbio je požar na Vrdovu koji je do sada zahvatio oko 500 hektara trave i niskog raslinja.

Gostujući u programu Hit radija, zapovjednik sinjskog DVD-a-a Stipe Ančić kazao je da, iako požar vizualno izgleda jako loše, stanje na požarištu je zadovoljavajuće te za sada ne prijeti vikend naselju u Jukića stajama.

Požar gasi 40 vatrogasaca DVD-a Sinj, DVD-a Trilj, DVD-a Vrlika te županijski sezonci, a na raspolaganju im je 8 vozila.

‘To su vrhovi planina kojima se ne može pristupiti, požar se gasi s pristupnih puteva i zaustavlja se onoliko koliko se može. Najbitnije je da za sada vatra ne prijeti ni stambenim objektima ni vikend naselju koje se nalazi ispod požarišta. Požar se širi prema granici s BiH, ali ni tu nema opasnosti jer nema ni kuća ni vikendica, samo ogromno područje na kojemu je trava. Jučer su vatrogasci imali i pomoć zračnih snaga, ali zbog velike količine dima zračne snage su radile koliko su mogle. Nemoguće je planinu ugasiti dok pješadija ne prođe. Jedan dio Debeloga brda i ispod Sajmišta prema Goveđoj kosi je obilježeno minsko polje, a taj dio ne mogu gasiti ni ljudi ni avioni. Stanje je za sada zadovoljavajuće i ne bi trebalo biti nikakvih problema’, kazao je Ančić.

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh