trilj
vrlika
baner donlic

Predivna grabska noć uz Ansambl Lado

Autor/ica
Objavljeno: 24 lipnja, 2013

grab_sv_ivan06 13

Grab nije mogao dobiti ljepši dar za blagdan svoga zaštitnika sv. Ivana Krstitelja od sinoćnjeg nastupa putujućeg muzeja nacionalnog Ansambla narodnih plesova i pjesama Lado.

Uz rijeku Grab ispod vrba na Starome mostu više od tisuću gledatelja uživalo je u dvosatnom programu u kojem je 60-tak članova ansambla Lado, predvođeno nacionalnim folklornim prvacima Dubravkom Radićem i Janjom Ivančan, izvelo dio hrvatske glazbene-plesne tradicije.

Grabljani i njihovi gosti, među kojima su bili župan Zlatko Ževrnja, dožupan Luka Brčić, gradonačelnik Trilja Ivan Šipić s dogradonačelnikom Ivanom Žolom, dugotrajnim pljeskom pozdravljali su nastupe plesača i pjevača u slavonskim, ličkim, podravskim, dalmatinskim, istarskim i drugim tradicionalnim narodnim nošnjama Hrvatske.

Sinoćni nastup Lada bilo je ujedno i obilježavanje desete obljetnice održavanja kulturno-umjetničkih manifestacija povodom blagdana sv. Ivana Krstitelja, koje je pokrenuo župnik fra Duško Botica. Na kraju programa, fra Duško se zahvalio svima koji su mu svih ovih godina bili velika potpora u radu, posebno svojim župljanima, članovima KUD-a, kao i proslavljenom koerografu prof. Branku Šegoviću, dramskom glumcu i redatelju splitskog HNK Radi Perkoviću, voditeljici programa svih ovih godina Ozani Ramljak, koji su mu pomagali u radu KUD-a Župe Grab i u dovođenju Lada na ovogodišnju grabsku svečanost.

Nakon službenog dijela programa, pučka fešta za sve goste i ansanbl Lado nastavio se uz bogatu gastronomsku ponudu ispred župne kuće, a do kasno u noć dok je Grab svojom bistrinom mirno tekao prema svome utočištu u rijeku Rudu, uz njegovu obalu odjekivale su pjesme rere i pučkih napjeva iz grla grabljanki i grabljana i njihovih gostiju, a sve u čast njihovog nebeskog zaštitnika sv. Ivana Krstitelja i nezaborvne kulturno-umjetničke večeri.

fotogalerija

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh