HEP kultura Alkar

Predsjednik RH Ivo Josipović posjetio Sinj

Autor/ica
Objavljeno: 6 ožujka, 2014
josipovic_sinj1

Foto: Ante Botić

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović posjetio je danas Grad Sinj.

U vili Tripalo predsjednik Josipović održao je radni sastanak s predstavnicima Grada Sinja – dogradonačelnicima Kristinom Križanac i Zlatkom Ugrinom, predsjednikom Gradskog vijeća Hrvojem Markulinom, pročelnicima te predstavnicima stručnih službi Grada, koji su mu prezentirali master plan ‘Sinjska alka’ te ga izvijestili o stanju u Gradu.

Nakon radnog sastanka Predsjednik je obišao novouređeno Šetalište Alojzija Stepinca i Pijacu, gdje se kratko družio s građanima. Potom je obišao i gradilište sinjske gradske sportske dvorane, gdje ga je s projektom upoznala pročelnica Ankica Panza. U ime Zajednice športskih udruga Grada Sinja, predsjednika Josipovića pozdravio je predsjednik KK Alkar Denis Katić te mu tom prilikom poklonio monografiju Kluba.

Nakon obilaska, predsjednik Ivo Josipović istaknuo je kako je riječ o redovitom posjetu te izrazio zadovoljstvo što je danas, nakon Splita i Trogira, posjetio i Sinj.

‘S gradskim vijećnicima i Upravom sam razgovarao o svemu onome što se ovdje radi. Drago mi je da vidim napredak. Isto tako, zajedno smo tu da popratimo napredak u gradnji dvorane. Znamo da su Sinjani vrsni sportaši u dvoranskim sportovima i nadam se da će dvorana uskoro biti gotova’, kazao je predsjednik Josipović.

Govoreći o master planu ‘Sinjska alka’ predsjednik Josipović je kazao kako će u okviru svojih ovlasti pomoći realizaciji tog projeka.

‘U okviru ovlasti koje kao predsjednik imam, za dobre projekte učinit ću sve što mogu. Inače je projekt vrlo zanimljiv, to je jedan kompleksni projekt koji na neki način objedinjava različite brendove i mogućnosti kojima će Grad Sinj, ako se projekt ostvari, a nadam se da hoće, puno dobiti.’

Predsjednik Josipović osvrnuo se i na dovršetak izgradnje Alkarskih dvora, odnosno Alkarskog muzeja.

‘Alka je nesumnjivo najveći brend Sinja. U vrijeme kada dolazim ovdje vidim zaista izrazit napredak u Alkarskim dvorima i nadam se da će uskoro i taj muzej biti gotov’, naglasio je predsjednik RH Ivo Josipović.

Fotogalerija

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh