miro bulj
hdz

Predsjednik sinjskog SDP-a proziva gradsku vlast zbog netransparentnog kadroviranja u gradskim tvrtkama

Autor/ica
Objavljeno: 18 kolovoza, 2014
stipe_jadrcvrlje

Predsjednik sinjskog SDP-a Stipe Jadrijević Cvrlje ponovno je prozvao gradsku vlast zbog nezakonitog i političkog kadroviranja u gradskim tvrtkama.

Stipe Jadrijević Cvrlje ističe kako v.d. ravnatelja Kulturno umjetničkog središta (KUS) godinama nezakonito obnaša tu dužnost i kako zakonom propisani javni natječaj još nije raspisan.

Tvrdi da je imenovanje direktora Kamička d.o.o. još netransparentnije, navodeći kako je direktor te tvrtke ‘imenovan isključivo po političkoj podobnosti’ i bez javnog natječaja.

Kao treći primjer navodi imenovanje privremenog upravitelja Vodovoda i odvodnje Cetinske krajine d.o.o., kojega je zbog ‘(ne)namjernog neusuglašavanja suvlasnika imenovao Trgovački sud u Splitu’. Po ovom pitanju Jadrijević Cvrlje dodatno naglašava:

‘S obzirom da se radi o odluci Suda koju kao predsjednik ne želim komentirati  mogu samo naglasiti da inicijativu Kluba vijećnika SDP-HNS za sazivanjem izvanredne sjednice GV-a na kojoj bi se raspravljalo o ovom prevažnom pitanju za Grad Sinj i zaposlenike nitko od kolega iz vijeća nije želio poduprijeti, pa čak ni vijećnici NL dr. Jadrijevića kojima bi ovako nametnuto imenovanje najmanje trebalo odgovarati. Ako ćemo suditi prema ovoj odluci onda se može zaključiti da to i nije baš tako.’

Predsjednik sinjskog SDP-a Stipe Jadrijević Cvrlje o problemu KUS-a izvijestio je Ministarstvo uprave i Pučkog pravobranitelja, a o problemu Vodovoda i odvodnje Cetinske krajine – Ministarstvo pravosuđa.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh