miro bulj
hdz

Predsjednik sinjskog SDP-a prozvao alkarskog vojvodu!

Autor/ica
Objavljeno: 6 kolovoza, 2014
stipe_ante

Predsjednik sinjskog SDP-a Stipe Jadrijević Cvrlje prozvao je alkarskog vojvodu Antu Vučića da je grubo iskoristio dužnost vojvode za promociju vlastitih političkih stavova.

U priopćenju za javnost Stipe Jadrijević Cvrlje čestita i zahvaljuje VAD-u na uspješnoj organizaciji 299. Alke. Posebno čestita ovogodišnjem slavodobitniku Denisu Gugiću.

Jadrijević konstatira kako je Alka kao dio svjetske kulturne baštine prerasla lokalne i nacionalne okvire, naglašava da je upravo zbog toga nedopustivo i neprihvatljivo ugled Alke zloupotrebljavati u dnevno političke svrhe, te se u tom kontekstu osvrće se na govor alkarskog vojvode:

‘Nije mi jasno kako je alkarski vojvoda Ante Vučić u svom govoru olako prešao preko nedvojbene činjenice da je Alka ponos i baština svih Sinjana i Cetinjana bez obzira na političke svjetonazore i osobne političke simpatije, te da se kao takva ne može i ne smije koristiti za promociju bilo koje političke opcije ili političkog kandidata.’

Iskreno vjerujem da je svima nama koji želimo uživati u nadmetanju za Alku zadnje što želimo slušati na alkarskom trkalištu ili putem malih ekrana politički motivirani govor alkarskog vojvode koji je ove godine vrlo grubo iskoristio svoju ulogu u promociji vlastitih političkih stavova, te na takav način svjesno gurnuo u drugi plan one koji bi uistinu trebali biti centralne figure svakog alkarskog nadmetanja junake, vitezove, alkare kopljanike.

Svi oni koji koriste medijsku pozornost, koju im omogućuje Alka, za promociju vlastitih političkih stavova ne smiju biti dio alkarske povorke niti stoljetne alkarske tradicije, a kamoli njihov najistaknutiji dio jer takvima takav nastup ne služi za promociju Alke, našeg grada i Republike Hrvatske već isključivo za vlastitu promociju i promociju političke stranke kojoj pripadaju.’

Na kraju priopćenja, predsjednik sinjskog SDP-a Stipe Jadrijević Cvrlje izražava nadu da će se čelnici VAD-a ograditi od vojvodinog govora koji je, kako navodi, bacio veliku sjenu na ovogodišnju Alku.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh