Predstavljanje knjige o Josipu Kuletinu u Zagrebu

Autor/ica
Objavljeno: 18 rujna, 2019

U organizaciji Kluba Sinjana Zagreb i Grada Sinja u Zagrebu se organizira  predstavljanje knjige o Josipu Kuletinu, skladatelju i kapelniku triju vojski, autoru poznate alkarske koračnice ‘Sinjski alkari’.

Predstavljanje će se održati 21. rujna 2019. godine u parku Zrinjevac u Zagrebu.

U programu koji će se održati od 12 sati i 30 minuta do 14 sati sudjelovat će Grad Sinj, Gradska glazba Sinj i Turistička zajednica Grada Sinja.

Program počinje polaskom Gradske glazbe Sinj preko Europskog trga, Trga bana J. Jelačića, kroz Prašku ulicu do Zrinjevca uz pratnju Kravat pukovnije.

‘Knjigu će predstaviti sam autor fra Jozo Župić uz osvrt prof.dr.sc. Hane Breko Kustura na djelo i značaj Josipa Kuletina, koje i na ovaj način svi zajedno pokušavamo vratiti na zasluženo mjesto u povijesti, obzirom na desetljeća skrivanja od javnosti. Podsjetimo, jedno od najpoznatijih Kuletinovih djela je Alkarska koračnica koju izvodi samo Gradska glazba Sinj u dane Alke, a koja se izvodi od 1934. godine’, ističe Davor Varenina predsjednik Kluba Sinjana u Zagrebu

Najveći dio samog predstavljanja izvesti će Gradska glazba Sinj koja će svirati djela Josipa Kuletina i ostalih popularnih melodija.

Ovaj događaj će na svoj način biti i zahvala gradu domaćinu i gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću na potpori gradu Sinju, Sinjskoj Alki i svim aktivnostima Kluba Sinjana u Zagrebu.

Na samom događaju nazočna će biti i gradonačelnica Sinja Kristina Križanac sa suradnicima, predstavnici VAD-a, TZ Grada Sinja, a uvjereni smo i veliki broj sugrađana porijeklom iz Sinja i Cetinske krajine, uz sve ostale sugrađane i goste grada Zagreba.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh