Predstavljanje monografije Stoljeće Dalmatinaca u Feričancima 1919.-2019.

Autor/ica
Objavljeno: 11 rujna, 2019
fere

Grad Sinj, Viteško alkarsko društvo i Udruga Feričanci – Dalmatinska zagora iz Feričanaca predstavit će monografiju Stoljeće Dalmatinaca u Feričancima 1919.-2019.

Monografija Stoljeće Dalmatinaca u Feričancima 1919.-2019. jedinstveni je izdavački pothvat koji je obilježio ovu godinu svojim pojavljivanjem u hrvatskoj akademskoj zajednici. Naime, monografija je privukla pozornost brojnih intelektualaca i renomiranih stručnjaka, a imala je i veliki odjek u širokom čitateljstvu, o čemu najbolje govori činjenica da je knjiga koja je objavljena prije svega nekoliko mjeseci upravo doživjela svoje drugo izdanje koje prvi puta predstavljaju u viteškoj Cetinskoj krajini. Istinska vrijednost ove monografske knjige upravo je u tome što riječju i slikom svjedoči duboku i neprekinutu povezanost s djedovskim korijenima iz kojih su se kroz cijelo jedno stoljeće granale obitelji u plemenitoj Slavoniji bogatim plodovima njihovih nasljednika, sinova i kćeri, unuka i praunuka u kojima živi krševita i ponosna Dalmatinska zagora.

O monografskoj knjizi govorit će: Marijan Marunica, dopredsjednik Udruge Feričanci – Dalmatinska zagora, Slavko Žanko, suradnik na monografiji, Jasna Jurković, urednica monografije, Milan Bešlić, likovni i književni kritičar te Kristina Križanac, gradonačelnica Grada Sinja i Stipe Jukić, predsjednik Viteškog alkarskog društva Sinj

Predstavljanje monografije bit će u Alkarskim dvorima u Sinju u subotu, 14.rujna u 12 sati.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh