mel

Predstavljen paket mjera za poljoprivrednike

Autor/ica
Objavljeno: 24 veljače, 2024
zup

Izvor: www.dalmacija.hr

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban u petak je predstavio mjere potpore razvoju poljoprivrede Splitsko-dalmatinske županije. Radi se o ukupno 11 programa vrijednih gotovo 1,7 milijuna eura, a župan je pozvan sve, posebno mlade poljoprivrednike, da se prijave i iskoriste sredstva koja županija nudi.

‘U ponedjeljak ide javni poziv za prvih 5 podmjera, a ostatak ide do polovice svibnja. Prijavitelji se mogu prijaviti na više podmjera, a pozivam sve korisnike drugih županijskih projekata da se jave i formiraju svoje OPG-ove. Također, nisu isključeni ni javni pozivi s drugih razina. Štoviše, neke mjere olakšavaju konkurentnost na EU projektima’, rekao je župan.

Dodao je kako se surađuje s lokalnim zajednicama, a rok za prijavu na pozive koji će biti objavljeni u ponedjeljak je kraj mjeseca svibnja.

 

Predstavljanju mjera nazočili su i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, EU fondove i poljoprivredu Anđelko Katavić, pročelnik Kabineta župana Davor Pavić te pomoćnik pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, EU fondove i poljoprivredu Josip Matas.

ferata@ferata.hr
0997370409