BANNER FERATA

Predstavljeni prvopričesnici

Autor/ica
Objavljeno: 23 siječnja, 2018
prva_pricest4

Izvor: Svetište Gospe Sinjske

 

Na 3. nedjelju kroz crkvenu godinu, 21. siječnja 2018., u crkvi Gospe Sinjske predstavljeni su kandidati za prvu pričest.

U posljednje vrijeme u Svetištu se prakticira predstavljanje kandidata za prvu pričest i krizmu, kako bi ih župna zajednica pomogla svjedočanstvom uzornog kršćanskog življenja te ih pratila u svojim molitvama na putu prema postizanju kršćanske zrelosti.

Obred predstavljanja kandidata održao se pod misom u 9 sati, odmah poslije propovijedi. Misama za djecu u sinjskoj crkvi redovito predsjeda župni vikar Antonio Mravak, koji je među kandidate primio 144-ero vjeroučenika trećih razreda. Kod obreda predstavljanja kandidata predsjedatelju slavlja asistirala je s. Jelena Mijić, župna katehistica koja već godinama radi s djecom i mladima. Kandidati su ispisali vlastite molitve, koje su ubacivali u košaricu postavljenu ispred oltara. Sadržaj molitava održava njihovu želju da pristupe sakramentima Crkve u duhu vjere, potpomognuti primjerom vlastitih roditelja i župne zajednice. Bila je to prigoda da se još jednom istakne važnost odgoja u vjeri, a prvi odgojitelji su upravo očevi i majke.

Od toga misnog slavlja i predstavljanja, ovogodišnji sinjski trećaši postali su i službeno kandidati za primanje sakramenta ispovijedi i svete pričesti. Izrekli su svoja obećanja i tako još jednom potvrdili svoju želju da se aktivno i zauzeto pripremaju za slavlje spomenutih sakramenata. To prije svega uključuje redovito pohađanje misnih slavlja, župnih kateheza i školskog vjeronauka; na što će ih svojim primjerom i riječju poticati marljivi roditelji, a svećenici će ih na tom putu podržavati.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh