dani sv mihovila
Magazin Dugopolje

Predstavnici cetinskog kraja na koncertu ‘Gusle moje pričajte mi priču’

Autor/ica
Objavljeno: 1 rujna, 2023

U organizaciji Turističke zajednice grada Splita, iz programa ‘Splitski litnji koluri 2023.’ sinoć je na Trgu Gaje Bulata, ispred zgrade HNK, održan koncert naziva ‘Gusle moje pričajte mi priču’.

Voditeljica destinacije i turističkog proizvoda Turističke zajednice grada Splita, Aida Jukić rekla je kako je njihov cilj približiti domaćim ljudima i gostima ono što leži u našim starim škrinjama:

‘Mi smo dužni takve programe što više promovirati kako bi naši građani znali koje bogatstvo tradicije i kulture imamo u našoj zemlji te kako bi to vidjeli i naši gosti. ‘Gusle moje pričajte mi priču’ bio je jedan splet presjeka dinarskog masiva u napjevima, narodnim brojalicama i igrama, klapskom pjevanju, plesno-koreografskim nastupima te povijesti glazbala. Jučer smo vrlo jasno prezentirali razliku, a ujedno i predstavili simbiozu ojkavice, rere i gange’.

Kroz program predstavili su se izvođači iz cetinskog i imotskog kraja. Cetinski kraj predstavili su Udruga za očuvanje baštine cetinskog kraja, Klapa Sinj i Sinjske mažoretkinje, Udruga reraša i guslara te pojedini umjetnici koji sviraju povijesne instrumente.

Kako je protekao koncert pogledajte u fotogaleriji Petra Malbaše.

ferata@ferata.hr
0997370409