Premijerno izvedena predstava ‘Grijeh’

Autor/ica
Objavljeno: 5 listopada, 2020
grijeh

Tekst: Ante Cvitković Foto: Portal Grada Kaštela

Dramska skupina Odande donde HKUD-a Peruća iz Hrvaca sinoć je premijerno izvela predstavu ‘Grijeh’ na županijskoj Smotri dramskih amaterskih kazališta u Kaštel Lukšiću te je nagrađena za najbolji novi tekst.

grijeh

Autor teksta i jedan od glumaca je Ante Vrca, a režija je djelo Ante Bare Bošnjaka. Radnja ove duboke drame otvara se u susretu dvaju kumova Jure i Luke. Jure je uspješan biznismen, a Luka čovjek kojeg proganja neobičan san u kojem smrt dolazi po njega. Luka posjećuje svog kuma kako bi uz njegovu pomoć otkrio svoj najveći grijeh i spasio se. Na putu traženja vlastitog grijeha, Luka otkriva tajne i grijehe svog kuma, njegove supruge i prijatelja te jednog zagonetnog mladića.

‘Inspiracija je došla baš iz sna, inače nikad nisam pisao i ovo je moj prvi tekst. Na nagovor našeg režisera proširio sam temu i ispalo je dobro, publika je bila zadovoljna’, kazao je Vrca, autor teksta i glumac glavnog lika Luke.

grijeh

Redatelj predstave Ante Bare Bošnjak kazao je kako je premijera trebala biti netom prije no što je došlo do zatvaranja zbog koronavirusa pa se morala odgoditi. Sljedeća prilika se ukazala na ‘Alka festu’ no i on je bio otkazan, tako da je sinoć premijerno izvedena u Kaštelima.

U ostalim ulogama igraju Ante Cvitković kao biznismen Jure, Nena Marović kao Žana, Ante Doljanin kao inspektor Stipan i Stipe Malovan kao poštar. Za ton i rasvjetu zadužen je Josip Doljanin, a inspicijent je Katarina Vrca.

grijeh
Print Friendly, PDF & Email

Na vrh