TOMMY mel

Priča o Alci kroz stare tiskovine

Autor/ica
Objavljeno: 29 srpnja, 2013
foto_video

Tekst: Rino Ratković Foto: AB foto

U subotu su u galeriji Galiotović članovi  Foto-video udruge Sinj predstavili zanimljivu izložbu fotografija i dokumenata o našoj Alci. Riječ je o stotinjak starih fotografija i priča  iz tiskovina ondašnjeg vremena do sredine prošlog stoljeća. Isječci iz Jadranske straže, Hrvatskog krugovala, Radio Zagreba, Slovenca, Politike, Ilustovanih novina i niza drugih glasila oslikavaju doživljaje oko naše Alke u različitim periodima država i vladara. 

Izložbu je u ime Grada Sinja otvorio gospodin Tomislav Barhanović, novi voditelj galerije Sikirica, koji je istaknuo da je iznimno zadovoljan što KUS, a posebno galerija Galiotović stvara nove trendove i omogućava umjetnicima raznih profila da izlože svoje radove, a samim time i da se približe publici. Ovom prilikom pozdravio je članove Foto-video udruge Sinj, gospodu Filipa Ratkovića i Ištvana-Miška Kerekeša, koji su nam kroz ovu izložbu starih fotografija “Sinj i alka” nastojali dati još više informacija o simbolima našeg grada, a možda nam i ukazali na nešto što smo propustili.
Iskreno se nadam da će ovo biti samo jedna u nizu izložbi koje će se prezentirati našem gradu i građanima u vremenu Dana Alke i Velike Gospe.

Izložba će se moći razgledavati svakodnevno u jutarnjim i popodnevnim satima u galeriji Galiotović.

ferata@ferata.hr
0997370409