TOMMY mel

Prijem za žensku nogometnu reprezentaciju Hrvatske

Autor/ica
Objavljeno: 25 rujna, 2013

nogometasice1

Danas je u sinjskoj Gradskoj vijećnici gradonačelnik Ivica Glavan sa suradnicima upriličio primanje za delegaciju (stručni stožer, izbornica i igračice) Hrvatske ženske nogometne reprezentacije, koja će na Gradskom stadionu u Sinju sutra s početkom u 15:30 sati odigrati kvalifikacijsku utakmicu protiv ženske nogometne reprezentacije Republike Irske. Riječ je o prvoj utakmici kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kanadu 2015. godine.

U pozdravnom govoru sinjski gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što je još jedna hrvatska nogometna vrsta gost Sinja:

‘Sve naše dosadašnje organizacije međunarodnih utakmica, a posebno zadnjeg kvalifikacijskog ciklusa u kojem su kadeti Hrvatske igrama i pobjedama u Sinju izborili odlazak na EP, razlog su što HNS ima povjerenje u naše organizacijske mogućnosti. Ovo za naš kraj nema samo sportsku važnost, ovo je i turistička promocija kroz sport, jer ženska reprezentacija sedam boravi i trenira na području Sinja i Trilja’, kazao je gradonačelnik Ivica Glavan.

Izbornica reprezentacije Marija Damjanović zahvalila se Sinju na odličnom prijemu i uvjetima za treninge i ostale aktivnosti, obećavši kako će učiniti sve kako bi se na najbolji mogući način odužili navijačima.

‘Učiniti ćemo sve da sutra odigramo odličnu utakmicu i dođemo do pobjede protiv kvalitetne Irske, te se na taj način odužimo svim ljudima ovog kraja i Gradu Sinju. Želja nam je ostvariti što više bodova u našoj skupini radi daljnjeg rejtinga i pokušati doći do drugog mjesta koje vodi u dodatne kvalifikacije, jer u ovoj skupini izraziti favorit je Njemačka, koja je ponajbolja svjetska ekipa’, kazala je izbornica Damjanović.

Ovom prigodom predstavnici HNS-a zahvalili su Sinju na dosadašnjoj suradnji s krovnom nacionalnom nogometnom organizacijom, a kapetanica Iva Landeka darovala je gradonačelniku Glavanu dres reprezentacije s njegovim prezimenom i brojem 10. S druge strane, domaćin je uzvratio darovima sa simbolima Alke i monografijom prof. Velimira Borkovića ‘Cetina’.

Na kraju prigodnog druženja čelništvo reprezentacije i gradonačelnik pozvali su Sinjane i Cetinjane da sutra dođu na gradski stadion i navijanjem pomognu ženskoj reprezentaciji u nastojanju odlaska na SP u Kanadi 2015. godine.

ferata@ferata.hr
0997370409