extrametal

Prikazan dokumentarac o Miki Tripalu

Autor/ica
Objavljeno: 19 ožujka, 2014

film_tripalo1

U sinjskom gradskom kinu sinoć je premijerno prikazan film o Miki Tripalu, redateljice Ines Pletikos, a u produkciji Hrvatske radiotelevizije. Iako se očekivala znatno veća posjeta, premijeru filma popratilo je dvjestotinjak Sinjana.

Riječ je o dokumentarnom filmu koji je snimljen u dva 55-minutna dijela, a govori o istaknutom protagonistu Hrvatskog proljeća, Sinjaninu Miki Tripalu. Nakon sinjske premijere, film će večeras u 20,12 sati biti prikazan na prvom programu Hrvatske televizije.

Prije početka samog prikazivanja filma okupljene u sinjskom kinu, u ime Gradske uprave i gradonačelnika Ivice Glavana, pozdravila je dogradonačelnica Kristina Križanac.

Sinjanima je potom premijerno prikazan prvi dio filma o Miki Tripalu, koji donosi priču o njegovom odrastanju u Sinju, o njegovoj obitelji u životnom i političko-ideološkom smislu, kao i o njegovom poslijeratnom naglom političkom uzletu, najprije kroz omladinske, a potom i partijske organizacije.

Po završetku prikazivanja filma kratko su o ovom projektu govorili njegov producent Hrvoje Juvančić, redateljica Ines Pletikos i ravnatelj HRT-a Goran Radman, koji je za Feratu kazao:

‘Željeli smo ovaj film najprije prikazati Sinjanima, nadam se da su ga dobro prihvatili. Ovo je svojevrsni pregled aktivnosti iz života Mike Tripala, uspomena i prisjećanje ljudi koji su s njim živjeli i radili. Ovaj film može poslužiti kao dokment za nastavak proučavanja za mlade ljude i znanstvenike o vremenu u kojem je živio i djelovao Tripalo’, kazao je glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman.

Drugi dio filma bit će prikazan iduće srijede, također na prvom programu HTV-a.

Fotogalerija

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh