TOMMY mel

Priopćenje Hrvoja Markulina

Autor/ica
Objavljeno: 3 listopada, 2013

markulin_h

Predsjednik sinjskog Gradskog vijeća Hrvoje Markulin uputio je priopćenje za javnost u kojem se osvrće na prozivke SDP-a i prijedlog Kluba vijećnika SDP-HNS za pokretanjem njegova razrješenja s mjesta predsjednika GV.

Hrvoje Markulin u priopćenju navodi kako ga najprije SDP proziva u medijima, a potom Klub vijećnika SDP-HNS podnosi prijedlog za pokretanjem njegova razrješenja s mjesta predsjednika GV navodeći  neobjektivne i netočne argumente. Markulin tvrdi kako se GV sastaje redovito, najmanje jednom mjesečno, te da je njegov rad u okvirima Poslovnika i Statuta. Smatra kako ne postoji nikakav ozbiljniji razlog za ovakvu inicijativu i podizanje medijske prašine.

‘Njihov je zahtijev čisto političke prirode jer sam u svome nedavnom priopćenju podsjetio na projekte o kojima su prije izbora u Sinju govorili članovi SDP-a – ministri u Vladi RH. Pri tom sam rekao da ću rado sazvati sjednicu GV Sinja, ako će u Sinj doći netko od gospode ministara s konkretnim prijedlozima što napraviti u Sinju i kako pomoći našim sugrađanima’.

Markulin podsjeća kako je SDP u gradu Sinju na vlasti 7 od proteklih 8 godina, najprije kao dio koalicije Preporod, a potom s NL S. Jadrijevića.

‘Ne odgovara im predsjednik GV koji će podsjećati na obećanja ministara u gradu koji već godinama gospodarski stagnira: proračun je svake godine manji za milijunske iznose, povećao se broj nezaposlenih, na Kukuzovcu nema većih zapošljavanja, ne gradi se nova škola, športska dvorana, stanovi za mlade, prostorni plan se ne donosi i njegova priprema traje godinama, o novcu iz europskih fondova samo se priča, Dalmatinka se rasprodaje, nismo prometno kvalitetno povezani s autocestom i Splitom, mladi se ne vraćaju nego iseljavaju, pomoć države sve je manja i manja, itd.’

Na kraju priopćenja Markulin navodi kako je na posljednjoj sjednici GV predsjednica sinjskog SDP-a Nataša Poparić najavila kako u Sinj ipak uskoro stižu ministri, te da im Gradsko vijeće stoji na raspolaganju.

‘Veselimo se tome i nadamo se da dolaze s konkretnim prijedlozima te da taj posjet neće imati samo izletnički karakter.’

ferata@ferata.hr
0997370409