Priopćenje Kluba vijećnika SDP-HNS

Objavljeno: 4 listopada, 2013

sdp

Klub vijećnika SDP-HNS priopćenjem za javnost osvrnuo se na jučerašnje priopćenje predsjednika GV-a Hrvoja Markulina. Ističu kako ne razumiju Markulinovu potrebu da i nakon neuspješnog pokušaja svog razrješenja ustraje na opravdanjima i da marginalizira razloge zbog kojih su tražili njegovu smjenu.

‘Očito mu nakon još jedne maratonske sjednice nije dovoljno što je uz podršku HDZ-a i Nezavisne liste dr.Stipislava Jadrijevića i dalje, unatoč svim argumentima koje smo pred vijećnike iznijeli, ostao predsjednikom Gradskog vijeća Grada Sinja nego sada i javnost pokušava uvjeriti da je zasluženo izabran i ostao predsjednikom GV-a. Ili je možda ovo jalov pokušaj da nas sve na ovaj način uvjeri da je dobio podršku vijećnika NL dr. Stipislava Jadrijevića zato što je dobar i kvalitetan predsjednik, a ne zbog očite činjenice da se radi o njihovoj prešutnoj, tajnoj koaliciji.’

Klub vijećnika SDP-HNS u priopćenju ističe kako je dr. Jadrijević napokon pronašao koalicijskog partnera čime je gradonačelniku Glavanu osigurao još jedan miran četverogodišnji mandat.

Na kraju priopćenja kojeg potpisuje predsjednica Nataša Poparić Klub vijećnika SDP-HNS poručuje Hrvoju Markulinu kako funkcija Predsjednika GV, osim časti i ugleda, donosi i obvezu da u javnosti zastupa i predstavlja Gradsko vijeće i da se brine o zaštiti prava svih vijećnika, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadaju.