mel VRLIKA LAKE PRAVO MISTO

Priopćenje KN Sinjski Maligani

Autor/ica
Objavljeno: 14 veljače, 2014
maligani1

Vezano uz sva događanja na subotnjoj košarkaškoj utakmici u okviru A-1 lige u kojoj je Alkar poražen od GKK Šibenik, KN Sinjski Maligani oglasio se priopćenjem za javnost koje prenosimo u cijelosti.

 

Poštovani,

zbog događaja koji su se odigrali tijekom utakmice 13. kola A-1 lige za košarkaše između KK Alkar i GKK Šibenik, te neposredno nakon njenog završetka, objavljivamo ovo priopćenje u svrhu istinitog informiranja javnosti. 

Premda smo već navikli da se organi reda, ali i Uprava kluba, prema nama odnose kao prema građanima drugoga reda, nemalo smo iznenađeni izostavljanjem bilo kakve reakcije od prozvanih kako bi zaštili KN Sinjski Maligani. Podsjećamo sve Vas na činjenicu da je izostala reakcija policije na topovske udare od strane šibenskih Funcuta, a isto tako podsjećamo da niti jedan pripadnik navedene navijačke skupine nije izbačen iz dvorane niti nakon što su upalili i drugu bengalku, čime su izravno prekršili Zakon o sprečavanju nareda na sportskim natjecanjima. Kao što vidimo, kršenje zakona prošlo je nekažnjeno. 

Također, ono što posebno želimo istaknuti je izravno nanošenje štete Klubu navijača od strane policije i redarske službe. Po završetku utakmice, pripadnici redarske službe natjerali su nas da izađemo vani iz dvorane, što smo mi u početku odbijali, barem dok ne skupimo transparente iz dvorane. Popustili smo tek nakon što smo dobili riječ da će transparenti biti sigurni, te smo u miru izašli. Međutim, dok smo mi bili vani, pripadnici Funcuta ispred očiju policije i redarske službe ukrali su (!) dva transparenta Sinjskih Maligana, među njima i onaj legendarni „Sudac pamet u glavu“, čime su izravno nanijeli štetu našoj navijačkoj skupini. Pitamo se tko će za to odgovarati?

Za primjer, niti jedan aktualni pripadnik Maligana nikada nije napravio nered na tribinama, a na gostovanjima policajci postupaju prema nama kao prema najvećim izgrednicima, pa stoga moramo postaviti pitanje Upravi kluba – što činite da nas zaštitite?

Na kraju, najstrože osuđujemo sramotan tekst Slobodne Dalmacije, autora Petra Norca Keve pod naslovom „Tučnjava Funcuta i Maligana u Sinju“. I njemu postavljamo pitanje za događaj koji se odigrao isključivo u njegovoj glavi – zašto lažete, zašto sramotite skupinu koja je na ponos i diku svom gradu?

Svi ste vi ponosi kad se priča o veličanstvenoj atmosferi koju mi godinama stvaramo, a kad nas se nepotrebno blati, sakrivate se u mišje rupe kako bi prekrili nedostatak hrabrosti. Srećom, mi nismo takvi, mi ćemo stati iza našega kluba, kluba koji vi vodite i koji vi osiguravate, i branit ćemo ga bez obzira bio kriv ili ne, zato šta je naš i zato šta nam nitko nikad iz srca neće iščupat. 

Klub navijača „Sinjski Maligani“

 

ferata@ferata.hr
0997370409