fruhwald
otvorena vrata

Priopćenje sinjskog SDP-a

Autor/ica
Objavljeno: 9 listopada, 2013
sdp_vijecnici

Gradski odbor sinjskog SDP-a uputio je priopćenje za javnost u kojem stoji kako vijećnici SDP-a neće podržati Prijedlog Odluke o naknadi za razvoj komunalnih vodnih građevina na području Grada Sinja, kojeg predlaže gradonačelnik Ivica Glavan, bez obzira na kojoj se sjednici Gradskog vijeća o njemu bude glasovalo.

‘Glasovima SDP-a neće se građanima Sinja uvesti dodatni namet u iznosu 1 kn/m³ vode bez obzira na pokušaje da se emotivno utječe na odluke gradskih vijećnika igranjem na kartu solidarnosti i to u trenutku kada se pokušava uvesti novi gradski namet.’

SDP smatra kako je prije predlaganja i donošenja ovakve mjere potrebno iscrpiti sve moguće alternative u okviru poslovanja javnog komunalnog poduzeća ‘Vodovod i čistoća’, te da je evidentna potreba reorganiziranja rada ove gradske tvrtke.

‘Da li je zbilja potreban ovoliki broj rukovodećih mjesta koje sada ima ova gradska firma? Da li zbilja postoji potreba za tolikom količinom voznog parka s kojim raspolaže ‘Vodovod i čistoća’ i da li netko zbilja očekuje da se u svrhu konsolidacije ove firme iz džepova naših sugrađana plaćaju sva nenaplaćena i zastarjela višemilijunska potraživanja od pravnih osoba koja su se akumulirala u posljednjih desetak i više godina?’, pitaju se SDP-ovci.

Na kraju priopćenja, kojeg potpisuje predsjednice sinjskog SDP-a Nataša Poparić, stoji kako građani nisu ti koji bi trebali financirati nestručno i rasipničko upravljanje gradskom firmom.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh