TOMMY mel

Priopćenje stranke Javno Dobro

Autor/ica
Objavljeno: 9 travnja, 2024
ZeljanJurlin A

Javno Dobro je jedina stranka u Hrvatskoj koja je u politiku ušla iz razloga kako bi brojne javno – društvene aktivističke organizacije i pojedinci dobili vrijedan demokratski alat u borbi protiv ugroze općeg i javnog dobra, ali isto tako i zaštite temeljnih Ustavnih prava i sloboda.

Smatramo da se u borbi protiv sveopće demagogije, populističkog podilaženja, a na kraju sveopćeg mešetarenja i političke prostitucije treba boriti javnim opće korisnim djelovanjem i jasno postavljenim ciljevima, odnosno transparentnim PROGRAMOM, koji podrazumijeva konkretna rješenja. U tom smislu niti obećavamo, niti nudimo ono što već i do sada nismo radili. Jedina razlika što sada naš javno – društveni aktivizam nastavljamo političkim sredstvima, a to u konačnici znači da:

– ekologiju tretiramo kao prvorazredno nacionalno pitanje,

– politički naglasak i strateški prioritet temeljimo na poljoprivredi i PREHRAMBENOM SUVERENITETU,

– štitimo opće i javno dobro,

– zalažemo se za Ustavna prava i slobode,

– za novi izborni zakon i pravedniju podjelu izbornih jedinica,

– REFERENDUMSKO PITANJE,

– za borbu protiv krivosuđa i institucionalne kriminalizacije države,

– za povratak demokracije. Činjenica da je jedna od temeljnih vrijednosti Domovinskog rata bila demokratizacija hrvatskog društva i zato vjerujemo da nema nikakve opravdane logike da hrvatski narod kao i svi državljani RH, prihvate uzurpaciju demokratskih načela i prava od strane nekog pojedinca na čelu stranačke klike.

IvanTesija A

Više o nama na https://javnodobro.hr/site/, a o programu posebno možete pročitati na: https://javnodobro.hr/site/o-nama/parlamentarni-izbori-2024-izborni-program.html

Podsjetit da smo kao aktivistička platforma Javno Je Dobro bili uključeni u borbe za dolinu Neretve te protiv spalionica smeća i opasnog otpada u Hrvatskoj i to iz cijele Europe. Također u borbi protiv bušenja Jadrana, vjetroelektrana za koje subvencije dobivaju stranci, dok krajnja šteta i računi idu isključivo račun hrvatskih državljana. Protiv frakiranja i rasprodaje zemlje u Slavoniji ili Centara za gospodarenjem otpadom gdje je smećarski turizam svojedobno najavljivan kao četvrta grana gospodarskog razvoja Hrvatske. Tu je i borba protiv medicinske segregacije, diskriminacije i uzurpacije temeljnih ljudskih prava i sloboda u vrijeme tv. pandemije, odnosno zalaganje ZA pravo na izbor i informiranje. Iza nas je dugogodišnji rad na očuvanju poljoprivrede, šuma, mora i prvenstveno VODE gdje tražimo da se pravo na sigurnu, čistu, zdravu i dostupnu vodu, ali i vodne resurse zaštiti Ustavom u smislu temeljnog ljudskog prava. Ono što bi svakako izdvojili jest borba za zaštitu svih vodnih resursa, uključujući borbu za Cetinu ( termoelektrana Peruča i reverzibilna hidroelektrana Vrdovo) te zaštitu pomorskog dobra, uključujući izradu Pravilnika Splitsko-dalmatinske županije i rada na samom Zakonu o pomorskom dobru gdje smo 2022. ukazali na sve laži zakonopisaca i svu štetnost novog zakona.

Zato je naša poruka biračima, birajte najbolje jer manje zlo nikad nije donjelo promjenu na bolje.

Birajte JAVNO DOBRO!

Listu br. 10 u IX. Izbornoj jedinici predvode:

Marjana Šešelja Botić – dugogodišnja aktivistikinja, članica Vijeća Javno Dobro i vijećnica GV Grada Zadra.

Ivan Tešija – nezavisni kandidat na listi JAVNO DOBRO, predsjednik udruge Hrvatski krški pašnjaci. Vizionar, zagovornik i branitelj prehrambenog suvereniteta u teoriji i praksi koji je “porazio” ministricu Vučković rušeći njene odluke na sudu jer su ne samo nezakonite, već i besmislene, protuhrvatske, protunarodne.

Željan Jurlin, dugogodišnji aktivist, dragovoljac Domovinskog rata, član Vijeća Javno Dobro i vijećnik GV Grada Kaštela.

Mirta Tomas – sveučilišna profesorica posvećena humanitarnom aktivizmu. Brižno veliko srce Zadra i koordinatorica međunarodnog školskog projekta Caring Hearts, odnosno pokretačica humanitarne udruge za izgradnju škole u Nigeriji.

Zrinka Viculin Matković –  volonter i aktivistkinja iz Kaštela, diplomirala predškolski odgoj, a potom na Sveučilištu u Splitu završila i Katolički bogoslovni fakultet. Vijećnica MO u Kaštel Lukšiću.

doc. art. Vjeran Duvnjak – polaznik  Umjetničke akademije u Splitu i Kraljevske akademije lijepih umjetnosti u Antwerpenu. Konzervator-restaurator i poljoprivrednik.

Roberto Jenjić – nezavisni kandidat, predstavnik Cetinske krajine na listi Javno Dobro i dragovoljac Domovinskog rata.

zrinkamatkovic

ferata@ferata.hr
0997370409