BANNER FERATA

Prof. Tomislav Budimir: Škole će napraviti sve za siguran prihvat učenika

Autor/ica
Objavljeno: 23 svibnja, 2020
ucenici

Kao što smo već izvijestili, od ponedjeljka 25. svibnja svi učenici od 1. do 4. razreda osnovne škole, djeca koja pohađaju predškolske ustanove te djeca s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi mogu se vratiti u školske klupe.

Iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo istaknuli su kako se rad u predškolskim ustanovama i školama u sadašnjim epidemiološkim uvjetima, uz poštovanje svih uputa, smatra jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i rad od kuće.

Gostujući u programu Hit radija, voditelj aktiva ravnatelja osnovnih škola Cetinske krajine prof. Tomislav Budimir kazao je kako još uvijek nemaju točnu informaciju o tome koliko će učenika u ponedjeljak doći u škole na području cetinskog kraja, no škole rade sve kako bi osigurale prijem učenika sukladno propisima i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

‘Osiguravaju se dezinfekcijska sredstva i barijere, higijenska sredstva, spremačice i cijelo osoblje škole priprema se za prihvat učenika tako da očekujemo kako će sve biti spremno u ponedjeljak’, kazao je Budimir.

Budimir podsjeća kako će se nastava i dalje održavati po mješovitom modelu, što znači da će učenici koji u ponedjeljak ne dođu u školu, nastavu kao i do sada pratiti putem interneta.

‘Učitelji će s učenicima koji dođu u školu raditi redovan program, a nakon toga će nastaviti dalje raditi s učenicima koji su ostali kod kuće. Roditelj je taj koji je primarno zadužen za sigurnost i odgoj svoj djeteta, a sve službe u školi učinit će sve da djeci osiguraju sigurne uvjete’, naglasio je Budimir.

Broje roditelje zbunjuje to što zbog određenih razloga neće moći djecu slati u školu, no morat će opravdati izostanak.

‘Tu su tumačenja različita. Naravno da ukoliko dijete ne sudjeluje u nastavi, to mora biti opravdano. No, ukoliko sudjeluje u nastavi u bilo kojem obliku, s obzirom da je prisutan mješoviti model nastave, tu su mišljenja podijeljena i trebat će dodatna uputstva kako bi se ta situacija razjasnila. Kako ja to vidim – pošto imamo mješoviti model, nije nikakav problem ako učenik nastavi pratiti nastavu na daljinu’, zaključuje prof. Tomislav Budimir.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh