semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Proglašene najbolje volonterke u 2014.

Autor/ica
Objavljeno: 5 prosinca, 2014
volonterke

Povodom Međunarodnog dana volontera koji se obilježava danas, Udruga Srma je proglasila najbolje volontere u 2014. godini.

Na prigodnom domjenku koji je sinoć održan u prostorijama Srme nagrađeni su volonteri: s najviše sati volonterskog rada Blaženka Romac, najbolja volonterka senior Danica Matić, te najbolja maloljetna volonterka Nina Marendić. Posebnu nagradu dobila je i Sanda Šandrić koja se u 2014. istakla svojom nesebičnom pomoći socijalno ugroženoj osobi u procesu liječenja na onkologiji u Splitu.

Povodom Međunarodnog dana volontera Udruga Srma je gradovima i općinama na području Cetinske krajine uputila pismo inicijative za uvrštavanje nove kategorije javnih priznanja ‘NAJBOLJI VOLONTER’. Gradovi Sinj, Trilj i Vrlika, te Općine Otok, Hrvace i Dicmo pozivaju se da prihvate prijedlog inicijative i uvrste u svoje Pravilnike nagradu NAJBOLJI VOLONTER. Ovom bi se nagradom odavalo javno priznanje osobama koje daju izniman volonterski doprinos na raznim područjima od humanitarnog rada preko brige za starije do uređenja okoliša i brojnih drugih oblika volonterskog rada, čime se podiže kvaliteta življenja i socijalna kohezija u lokalnoj zajednici.

Međunarodni dan volontera obilježit će se radno – članovi i volonteri Srme i drugih lokalnih udruga danas će u svim gradovima i općinama dijeliti katalog ”Volonterski programi u Cetinskoj krajini u 2015.g.” u kojem su potrebu za volonterima objavila 22 lokalna organizatora volontiranja. Uz ovaj letak dijelit će se i letci o pravnoj pomoći koja se pruža u Udruzi Srma i koje je besplatna za građane. Sve aktivnosti provode se u okviru projekta Lokalnog volonterskog centra Sinj ‘Cjeloživotno volontiranje za razvoj Cetinske krajine’ kojega financiraju Ministarstvo socijalne politike i mladih i partneri u projektu Grad Sinj i Općina Otok.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh