BANNER FERATA

Projekt triljskih osnovnoškolaca ‘Ljeto je, a mi sviramo bluz’

Autor/ica
Objavljeno: 9 srpnja, 2019

U okviru projekta ‘Tradicija u novom ruhu’, kojeg provode učenici nižih razreda OŠ Trilj, učenici 2.c razreda, uz asistenciju učiteljice Ivane Tadinac, osmislili su projekt ‘Ljeto je, a mi sviramo bluz’.

Realizacija projekta obavljena je u sklopu manifestacije Thrill Blues Festival, od 5. do 6. srpnja 2019. u triljskom Gradskom kinu i Gradskom parku. U okviru projekta učenici 2.c aktivno su se uključili u sudjelovanje 3. Thrill Blues Festivala. Uvježbali su izvedbu pijesme ‘Cetina’ u bluz varijatni na glazbu triljske grupe Ozon te su izradili prigodne darove za sve sudionike glazbenog spektakla.

Učenici su aktivno sudjelovali i na radionici ‘Blues at school’, pod vodstvom Borisa Hrepića Hrepe, koji je djeci u svom stilu prezentirao povijest bluesa, na koji je način nastao i kontinuitet širenja bluesa kao glazbenog izričaja po svijetu.

Po završetku priče, na bini su prezentirani zvukovi i ritam bluesa, uz pomoć Ivana i Bruna iz Ozona te Ismaela i Lorenza, a prema planu Hrepa je pozvao učenike 2.c OŠ Trilj te su zajedno izveli pjesmu ‘Cetina’. Poslije svirke sva djeca su imala priliku svirati na instrumentima od gitara, udaraljki, bubnjeva, klavijatura do usnih harmonika. Tijekom glavne večeri odvijanja festivala učenici 2.c sudjelovali su u izvedbi singla ‘Keep The Blues Alive’ uz podršku Hrepine glazbene grupa ‘The Memphis Expedition’. Unatoč tremi koja se vidjela na djeci, sve je okončano velikim oduševljenje publike.

Sudjelovanje djece na manifestaciji Thrill Blues Festival, potvrda je da će se u Trilju blues održati.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh