extrametal

Projekti Ogranka Matice hrvatske Sinj

Autor/ica
Objavljeno: 24 srpnja, 2013

fra_mirko_maric

Sinjski Ogranak Matice hrvatske pripremio je dva projekta koji će se održati u okviru programa ‘Dani Alke i Velike Gospe 2013.’. Riječ je o predstavljanju knjige „Još Hrvatska nij’ propala“ autora Ivana Ugrina i koncertu Lidije Bajuk.

Predstavljanje knjige Ivana Ugrina ‘Još Hrvatska nij’ propala’  upriličit će se sutra, 25. srpnja s početkom u 20 sati u Alkarskim dvorima. Ivan Ugrin autor je i urednik nekoliko knjiga i monografija među kojima su Međugorje, Papa u Splitu i Solinu, Uskličnik, Znakovi vremena, Hrvati to znaju, Kardinalni razgovori, Nikad nazad…. te dobitnik brojnih nagrada i priznanja.

U knjizi ‘Još Hrvatska nij’ propala’ sabrani su komentari koje je autor pisao u Spektru, subotnjem prilogu Slobodne Dalmacije. Riječ je o tekstovima u kojima je tijekom dvije godine, 2011. i 2012., suprotstavljao svoje mišljenje svom kolegi Danku Plevniku, koji je istu tematiku obrađivao s lijeve pozicije.

Fra Mirko Marić, predsjednik Matice hrvatske Ogranak Sinj na predstavljanje knjige pozvao je sve Sinjane i njihove goste.

‘Vjerujem kako će svi koji dođu na predstavljanje knjige uživati jer će biti vrlo zanimljivo. Knjigu će predstaviti urednik Hit radija Joško Kontić i nekadašnji predsjednik Hrvatskog Sabora Nedjeljko Mihanović. Osim predstavljanja knjige pripremamo i glazbeni nastup mladog gitarista Natana Zlodre, koji je osvojio brojne međunarodne nagrade i nastupao u koncertnim dvoranama širom Europe’.

Drugi projekt sinjskog Ogranka Matice hrvatske u okviru ‘Dana Alke i Velike Gospe’ koncert je Lidije Bajuk, koji će se održati u ponedjeljak, 29. srpnja s početkom u 21 sat, također u Alkarskim dvorima. Lidija Bajuk je profesionalna umjetnica, članica Društva hrvatskih književnika, Hrvatskog društva skladatelja i Upravnog odbora Matice hrvatske, diplomirana je etnologinja i antropologinja koja je nastupala gotovo po čitavoj Europi, istaknuo je fra Mirko Marić.

‘To je jedan od vrlo lijepih i važnih koncerata koji će se održati ovih dana u sklopu ‘Dana Alke i Velike Gospe’. Vjerujem da ćemo uživati, jer će to zaista biti jedan spektakl na kojem ćemo čuti izvorne skladbe gornjih hrvatskih krajeva koje će nam Lidija interpretirati i prezentirati na svoj način’.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh