DANI_ALKE mel PM SOLAR

Promocija knjige dr.sc. Ivana Mancea – ‘Kosinjska tiskara’

Autor/ica
Objavljeno: 2 travnja, 2024
Pozivnica

U dvorani Čudotvorne Gospe Sinjske u četvrtak, 4. travnja u 18 sati održat će se promocija knjige dr.sc. Ivana Mancea, ‘Kosinjska tiskara’.

Ova knjiga predstavlja povijesnu, informacijsku i kartografsku studiju koja je nastala iz doktorskog rada u području srednjovjekovne povijesti, obranjenog na Fakultetu hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu s najvećom pohvalom za izuzetno izvrsne radove (summa cum laude). Ona je produkt prikupljanja povijesnih izvora i njihove kontekstualizacije kroz višegodišnji rad na problematici hrvatske inkunabulistike. Radi se o knjizi koja rasvjetljava prvorazredno kulturno-povijesno pitanje o mjestu tiskanja naše prve tiskane knjige, glagoljskog Misala po zakonu rimskoga dvora, otisnutog 22. veljače 1483. Danas taj datum slavimo kao Dan hrvatske glagoljice i glagoljaštva.

Knjigu će u Sinju predstaviti fra Joško Kodžoman, prof., prof. dr. sc. Josip Jurčević i autor, dr. sc. Ivan Mance.

Organizatori predstavljanja su Kosinj konzalting, Matica hrvatska Ogranak Sinj i Franjevački samostan u Sinju.

Pozivnica Sinj

Dan poslije, 5. travnja u 19 sati knjiga će biti predstavljena u Splitu, u dvorani Dominikanaca na pazaru, u organizaciji KosinJ konzaltinga, Hrvatske udruge Benedikt i Matice hrvatske Ogranak Split.

Pozivnica Split

ferata@ferata.hr
0997370409