semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Promocija knjige Nine Raspudića ‘144 plus jedan kratki espresso’

Autor/ica
Objavljeno: 13 rujna, 2014
nino_raspudic

Izvor: Večernji list

U ponedjeljak, 15. rujna u u Alkarskim dvorima u Sinju, s početkom u 17 sati, održat će se dugoočekivana promocija knjige našeg istaknutog filozofa, književnog kritičara i publicista Nine Raspudića.

Večernji list objavio je knjigu kolumni Nine Raspudića, nakon pet godina pisanja u Večernjaku. Knjiga u izdanju biblioteke Večernji edicija , “144 plus jedan kratki espresso”, nakon izrazito zapažene i vrlo posjećene promocije u Zagrebu u srpnju, dočekala je i svoje službeno predstavljanje u Sinju.

Cilj izdavanja ove knjige bio je da se čitateljima ponudi jedan cjelovit osvrt na društveno-politička zbivanja na našem prostoru iz oštrog pera mnogima omiljene ličnosti naše trenutne medijske scene, Nine Raspudića. Od 2009. godine, svojim je britkim, argumentiranim i jasnim tekstovima unutar kolumne znakovitog naziva „Kratki espresso“, pridobio poštovanje brojnih čitatelja, postavši njihovim glasnogovornikom u komunikaciji s političkom i društvenom elitom. Večernji list u Raspudiću je dobio odličnog pisca čije se kolumne iščekuju s nestrpljenjem, dok je Raspudić u Večernjem listu dobio medij koji na nijedan način ne ograničava niti guši njegovo pisanje i promišljanje svijeta. I to je rezultiralo odličnom suradnjom.

„144 plus jedan kratki espresso“ je, odmah po izlasku u prodaju, izazvala izniman interes i naišla na odličan prijem publike. Knjiga objedinjuje gotovo 150 kolumni pisanih za VL do svibnja 2014. Ideja za intrigantan naslov knjige leži u činjenici da kava razbuđuje i bistri um, upravo poput analiza u kolumnama Nine Raspudića. Trenutno je u prodaji na svim kioscima po pristupačnoj cijeni od 39,90 kuna.

U okviru promocije u Sinju, knjigu će, uz autora, u ime izdavača predstaviti i Dražen Klarić, ujedno i urednik knjige.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh