VRLAFEST

Promocija monografije ‘Mandolinski sastav Osinium – 20 godina djelovanja’

Autor/ica
Objavljeno: 8 lipnja, 2021
stjepan catipovic

Sutra će se s početkom u 20 sati u klaustru Franjevačkog samostana upriličiti promocija male monografije ‘Mandolinski sastav Osinium – 20 godina djelovanja’.

Tim povodom u programu Hit radija gostovao je Stjepan Ćatipović, jedan od istinskih baštinika sinjske kulturne i glazbene scene koji je odgojio brojne generacije učenika predajući glazbeni odgoj. O osnutku sastava Osinium Ćatipović je kazao:

‘Sastav smo osnovali 2000. godine. U početku je sastav djelovao u sklopu KUD-a Brnaze, nakon toga sastav djeluje samostalno. U gotovo dva desetljeća postojanja odgojio je značajan broj zaljubljenika u mandolinu i gitaru, ali i glazbu općenito’, istaknuo je jedan od glavnih začetnika ovog glazbenog sastava.

Ćatipović dodaje kako je glavni cilj njihova osnivanja upravo promicanje instrumenata i glazbe.

‘Cilj je promicanje mandoline kao prepoznatljivog instrumenta dalmatinske glazbe, uz druženje i njegovanje tradicijskih običaja. Sve ove godine imali smo brojne nastupe u cetinskom kraju, samostalno ili uz pratnju brojnih KUD-ova. Također smo sudjelovali na brojnim događanjima diljem Lijepe naše – od Makarske, Zagreba, Đakova do Slavonskog broda. Svake godine sudionici smo manifestacije Dani Alke i Velike Gospe. Sastav trenutno broji 10 stalnih članova’, istaknuo je Stjepan Ćatipović te dodao kako je za tiskanje monografije najzaslužniji Ante Čarić.

monografija osinium

Uz predstavljanje monografije, upriličit će se i nastup Osiniuma, prigodni govori domaćina, predstavnika sinjskog Svetišta te prigodni domjenak za sve posjetitelje ove kulturne svečanosti.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh