mel

Promocija spomen knjige ‘Naši susreti’ u čast fra Ivana Akrapa

Autor/ica
Objavljeno: 4 veljače, 2024

Izvor: FB Gospa Sinjska / Foto: Petar Malbaša

Blagdan Prikazanja Gospodinova – Svijećnica u petak 2. veljače, proslavljen je središnjim misnim slavljem u 18 sati i promocijom spomen knjige ‘Naši susreti’ u čast fra Ivana Akrapa.

Misnim slavljem predsjedao je fra Ante Akrap, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu uz koncelebraciju gvardijana fra Marinka Vukmana, župnika fra Antonia Mravka i uz još desetoricu svećenika. Oko oltara Gospodnjeg služila su dvojica đakona fra Šimun Suton i fra Stipe Buljan. Slavlje su uveličali članovi Mješovitog zbora Gospe Sinjske pod ravnanjem fra Jure Župića i s. Jelene Mijić.
Nakon svete mise održano je predstavljanje spomen knjige ‘Naši susreti’. Brojni fra Ivanovi učenici, vjernici iz sinjske župe kao i župa cetinskoga kraja, obitelj Akrap i prijatelji odazvali su se promociji knjige.
Gvardijan fra Marinko Vukman na početku predstavljanja pozdravio je prisutne riječima dobrodošlice i zahvalnosti što su došli odati poštovanje dragom fratru koji je najveći dio svoga života proveo u sinjskom samostanu pod okriljem Čudotvorne Gospe Sinjske.
O knjizi i životu fra Ivana Akrapa govorili su don Marko Trogrlić, gosp. Mislav Cvitković, fra Domagoj Runje i fra Antonio Mravak.
Za vrijeme predstavljanja programom je moderirao fra Šimun Bilokapić. Na kraju predstavljanja riječi zahvale svima koji su sudjelovali u pripremi spomen knjige, predstavljačima i prisutnima u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske uputio je fra Ivanov sinovac fra Ante Akrap.

 

ferata@ferata.hr
0997370409