semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Proslava 330. godišnjice župe Turjaci

Autor/ica
Objavljeno: 9 lipnja, 2017
turjaci_sveti_ante05

Nakon što su se vjernici Turjaka u proteklih 13 utoraka molili svome zaštitniku sv. Anti Padovanskom, prije glavne svetkovine u utorak 13. lipnja imat će od subote trodnevnu duhovnu obnovu, koju će predvoditi karmelićanin fra Branko Zebić, župnik u župi sv. Mihovila na Kamenu kraj Splita.

U subotu će poslije krunice predvoditi misu s propovijedi. Preko svete mise pjevat će zbor časnih sestara Milosrdnica iz Splita pod ravnanjem s Mirte Škopljanac-Mačina. Milosrdnice će poslije mise održati koncert duhovnih i rodoljubnih pjesama.

U nedjelju će se služiti jutarnja sveta misa od 8,30 sati, a u 19 sati sveta misa i propovijed. Pjevanje na misi predvodit će KUD Metković uz pratnju mandolinskog orkestra. Poslije ove svete mise folklorne skupine KUD-a Metković izvest će na tribini u crkvenom dvorištu cjelovečernji program povodom 40-te godišnjice djelovanja KUD-a. U programu će biti plesovi i pjesme pod geslom ‘Neretva u pohodu Cetini’. Osim njih, nastupit će i KUD Turjaci.

Trećeg dana, u ponedjeljak od 18,30 sati molit će se krunice. Nakon krunice, duhovnik fra Branko Zebić predvodit će misu s propovijedi. Tom prilikom pjevat će Mješoviti crkveni zbor župe sv. Nikole Obrovac-Bajagić pod ravnanjem s. Vjere Gulić. Po završetku mise recitalom i pjesmom ‘šetat’ će se kroz povijest 330 godina župe Turjaci. Te večeri crkva Sv. Ante bit će otvorena za sve štovatelje sveca svega svijeta do 23 sata.

Sva tri dana duhovne obnove od 18 sati omogućit će se vjernicima ispovijed.

Na dan sv. Ante, u utorak 13. lipnja, glavno misno slavlje koje će početi u 10 sati procesijom predvodit će, s drugim svećenicima, provincijal Franjevačke provincije Presvetog otkupitelja fra Joško Kodžoman, koji će održati prigodnu propovijed.

Prije glavne svečanosti služit će se dvije sv. mise: od 7 sati za domaćice, koju će predvoditi turjački župnik fra Petar Gulić, a druga od 8 sati za vjernike iz Trilja i Košuta, te za ostale hodočasnike. Misu će predvoditi župnik Košuta don Franko Prnjak.

Završni dio svetkovine sv. Ante u Turjacima obilježit će se sv. misom u 18 sati koju će predvoditi fra Jure Hrgović, profesor u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji. On će obaviti blagoslov cvijeća, djece, mladih i prijevoznih sredstava.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh