TOMMY mel

Proslava blagdana Gospe od Milosti u Potravlju

Autor/ica
Objavljeno: 2 listopada, 2013
gospa potravska

Župa svetoga Filipa i Jakova Potravlje organizira proslavu svetkovine Gospe od Milosti – Potravske, koja se slavi u utorak, 8. listopada.

Za blagdan Gospe od Milosti Potravljani se pripremaju petodnevnicom koja počinje sutra, 3. listopada u 18 sati. Prva dva dana klanjanje, krunicu i svetu misu predvodit će i propovijedati župnik Potravlja fra Stanko Dotur, a sljedeća tri dana dr. fra Stipe Nimac, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu.

Središnje misno slavlje održat će se u utorak, na sam blagdan. Proslava će početi u 10,30 sati svečanom procesijom sa slikom Gospe od Milosti, koju će predvoditi i propovijedati dr. fra Stipe Nimac.

Sliku Gospe od Milosti župi Potravlje darovao je fra Petar Karapandža 1727. godine, koji ju je na dar dobio od carice Marije Terezije, čiji je bio duhovnik. Slika je prije mjesec dana restaurirana, a u crkvi svetoga Filipa i Jakova za nju je napravljen prikladan zidni oltar obložen bračkim mramorom.

Proslavu svetkovine Gospe od Milosti – Potravske u utorak će uveličati klapa HRM ‘Sveti Juraj’ koja će pjevati pjevane djelove svete Mise, a na kraju će održati mali koncert.

Na sam dan svetkovine bit će praizvedba himne Gospi od Milosti – Potravskoj, za koju je riječi napisao Ivica Gašpar, melodiju Božo Župić, harmonizirala Marija Župić.

Iz Župe Potravlje pozivaju sve Potravčane da svojim dolaskom na proslavu svetkovine Gospe od Milosti odaju zahvalnost svojim precima, što su im predali tako vrijednu duhovnu baštinu, te ujedno obnove i potvrde vjernost svojoj Gospi.

ferata@ferata.hr
0997370409