miro bulj
hdz banner
sdp

Proslava sv. Ivana u Glavicama

Autor/ica
Objavljeno: 29 prosinca, 2020
sve ivan glavice

Na blagdan Svete  Obitelji, 27. prosinca 2020. vjernici Glavica proslavili su i blagdan svetog Ivana, apostola i evanđelista, zaštitnika  mjesta.

Svetu misu predslavio je sinjski župnik fra Perica Maslać uz koncelebraciju župnog vikara Glavica fra Marka Đereka.

Poštivajući epidemiološke mjere, mnogi vjernici su ispunili prostor ispred crkve, a među njima je bilo i mnogo mladih obitelji s djecom.

U svojoj propovijedi župnik fra Perica Maslać je kazao da je obitelj temeljna sastavnica ljudskog postojanja, rasta, izgradnje, sazrijevanja i iskustva životne  punine, te da je sveta Obitelj poseban uzor i neiscrpan primjer koji smo pozvani truditi se i nasljedovati u našim obiteljima.

‘Kakve su danas naše obitelji? Žive li one po Božjim zapovijedima? Možemo li imati blagoslov, ako su nam Bog i vjera na zadnjem mjestu? Očitujemo  li mi i živimo svoju vjeru, ako nekoliko puta godišnje dođemo na svetu misu, a za sve drugo imamo vremena? Možemo li osjećati blagoslov ako žena bježi od majčinstva, a muž je u tome podupire? Jesmo li otvoreni za život ? Kakva će biti budućnost hrvatskog naroda ako je više umrlih nego rođenih? U našim obiteljima je puno psovke i proklinjanja, a psovka je Sotonin luksuz i tu nema vjere već vlada bezboštvo. Naši mladi, sinovi i kćeri odlaze i dolaze, rade što hoće, bez reda i odgovornosti i tu nema blagoslova. Koliko li je samo grijeha u našem životu i nepoštivanja Boga? Ima li molitve u našim obiteljima i što krijepi naše duše?’, zapitao se fra Perica.

Fra Perica je podsjetio da je Papa Franjo proglasio godinu svetog Josipa te je pozvao vjernike da se utječu svetom Josipu za naše obitelji, a posebno za očeve. Pozvao je i da molimo zagovor svetog Ivana da se vratimo sakramentalnom životu i  da današnje neprilike izliječimo i Bogu se vratimo.

Na kraju misnog slavlja župni vikar fra Marko zahvalio se župniku fra Perici na dolasku, homiliji, te svima koji doprinose živoj zajednici.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh