HEP kultura Alkar

Prva ‘Obiteljska biciklijada’

Autor/ica
Objavljeno: 22 travnja, 2017
plakatBiciklijada456_bezZadnji-Recovered-Recovered

Izvor: Kamešnica cycling team

U nedjelju, 23. travnja na Mali Uskrs, u Sinju će se upriličiti prva ‘Obiteljska biciklijada’.

Okupljanje će početi u 14 sati na Šetalištu Alojzija Stepinca odakle je u 14,30 sati najavljen i početak biciklijade.

Obiteljsku biciklijadu i prigodno druženje organiziraju Grad Sinj, Turistička zajednica grada Sinja, Biciklistički klub Kamešnica – Otok i Biciklistički klub Vlaji – Sinj.

Ruta ‘Obiteljske biciklijade’, dužine cca 15,7 km i s malom visinskom razlikom, prilagođena je svim vrstama rekreativaca na MTB ili trekkingbiciklama. Ipak, poželjno bi bilo nositi biciklističke kacige. Na Šetalištu Alojzija Stepinca bit će i kraj biciklijade. Organizatori su za sve sudionike pripremili službene majice, broj sudionika za bicikle, vodu, obrok po završetku i naravno, ugodno druženje u prijateljskom ozračju, a sve u svrhu turističke promocije našeg kraja, biciklističkih staza, kulturnih i prirodnih znamenitosti te osvještavanja građana na važnost bavljenja sportom.

Naglasak se stavlja na najmlađe i njihovo uključivanje u sport i zdrav način života, a sukladno tome uključivanje istih u promet u kojem je potrebno poštovati određena pravila. Kako su na biciklima svi aktivni sudionici u prometu, važnost ove biciklijade je i u tome što će se proći i najfrekventnijim dionicama za sportaše i ukazati na određene nedostatke u prometnoj povezanosti.

Osim ukazivanja na nedostatke i opasnosti na tim dionicama, prvenstveno na relaciji grad Sinj – Piket – Kerep, nastojat će se barem malo osvijestiti ostale sudionike u prometu na povećani oprez i veću koncentraciju na samu vožnju, posebno u skoro vrijeme kada se na spomenutim dionicama svakodnevno očekuje veliki broj sportaša i rekreativaca.

S obzirom na to da je start i cilj biciklijade postavljen u samom centru grada, sudionici će proći uz najveće znamenitosti Sinja. Osim spomenutih dionica, laganom vožnjom proći će se uz obalu rijeke Cetine, pored vodocrpilišta na Kosincu čime će biciklijada dobiti i važan ekološki aspekt.

Školski praznici, obiteljski blagdani, proslava najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa te otvaranje biciklističke sezone, samo su neki od razloga da sudjelete u biciklijadi i odazovete se u što većem broju.

Više informacija na: https://web.facebook.com/events/749678225201349/

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh